Olimpia 2012

Elkészült a mountain bike pálya - videó

Időben és az előre eltervezett költségkereten belül készült el a londoni olimpiára megálmodott 5 km hosszúságú hegyikerékpáros pálya.

Időben – és ami a mai világban szintén fontos – az előre eltervezett költségkereten belül készült el a londoni olimpiára megálmodott hegyikerékpáros pálya. Az 5 km hosszúságú pálya építését még tavaly júniusban kezdték meg, a terep rendezése során pedig összesen 500 tonna sziklát/követ és további 3500 tonna kavicsot (zúzott követ) használtak fel. Az Essex dél-keleti részén kialakított pályát első alkalommal a legjobb brit hegyikerékpárosok (Liam Killeen, David Fletcher, Kenta Gallagher, Lily Matthews) próbálhatták ki

A pálya kialakításánál koncepció volt, hogy ezúttal egy olyan hegyre vigyék a versenyt, amely kopár, így a nézők jobban átláthatják a versenyt. A korábbi mountain bike versenyek rendre erdős környezetben kerültek lebonyolításra, így kevésbé vonzották a közönséget. A londoni szervezők elképzelése szerint a versenyekre felállított ideiglenes lelátókról a versenypálya nagy része belátható lesz. A londoni olimpia női hegyikerékpár versenyét augusztus 11-én, szombaton, a férfiak futamát pedig másnap rendezik meg (a belépők 20 és 45 font között vásárolhatók az eseményekre). Az új pályához természetesen egy igazi tesztverseny is dukál, amelyet közel 100 versenyzővel idén július 31-én rendeznek majd meg a londoniak.