NB I

A Debrecen nem bírt a Győrrel

A Debrecen otthon játszott 1-1-es döntetlent a Győr ellen a Monicomp Liga 21. fordulójának zárómérkőzésén. A nem túl eseménydús első félidő után gyors gólváltást láthatott a hazai közönség, végül nem sikerült döntenie a feleknek, maradt a pontosztozkodás. A hajdúságiak 33. ponttal a 6. helyen állnak, míg a vendégek 28 egységgel a 9. pozícióban várják a következő fordulót.

A mérkőzést a hazaiak kezdték jobban, de az első néhány percben igazi ziccerig nem jutottak el. A 17. percben Adamo Coulibaly passzolt középre, de Bódi Ádám előtt elsuhant a labda. Aztán a vendégek is villantak, Ji-Paraná lövése szállt el Verpecz István kapuja mellett.

Czvitkovics harcol a labdáért - Fotó: www.dvsc.hu
Az játékrész igen álmosan zajlott, a csapatok a mezőnyben próbálkoztak egymásra erőltetni akaratukat, de egyik fél sem tudott a másik fölé kerekedni.

A 35. percben Szakály Péter valószínűleg a félidő legnagyobb helyzetét hagyta ki. Coulibaly ívelt a középpályás elé, akiről megfeledkeztek az ETO védői, de 5 méterről nem találta el Szasa Sztevanovics kapuját.

A fordulás után felgyorsultak az események. A 49. minutumban Pilibaitis rántotta le Szakályt a Győr tizenhatosán belül, a játékvezető pedig befújta a büntetőt. Czvitkovics Péter állt a labda mögé, és a kapu közepébe emelte a DVSC vezetőgólját (1-0).

Nem tartott azonban túl sokáig a hazaiak előnye, az 59. percben Ji-Paraná remek labdával ugratta ki Marko Dinjart, a horvát középpályás pedig ügyesen emelt Verpecz felett a hálóba (1-1).

A 68. minutumban a frissen beállt Kabát Péter lőtt éppen csak kapu fölé. Szakály passzolt a csatárhoz, aki állítgatás nélkül kapásból lőtt Sztevanovics kapujára.

Coulibaly ezen az estén nem tudta érdemben segíteni csapatát, vagy lesen állították meg, vagy a védők mentettek előle. A 80. percben megpróbált egy újabb büntetőt kiharcolni, de a bíró ezt már nem fújta be.

A hosszabbítás két percében Bódi tüzelt 24 méterről, de nem talált kaput, majd Coulibaly fejelhetett, de labdája keresztbe elment, így a végén maradt az 1-1-es döntetlen.

Monicomp Liga, 21. forduló:

Debrecen-Győr 1-1 (0-0)
gólszerzők: Czvitkovics (49. – büntetőből) ill. Dinjar (59.)