Bundesliga

Zé Roberto légiósrekordja

  • VNA

Szombaton délután 331. alkalommal játszott a Bundesligában, így új idegenlégiós rekordot állított fel Zé Roberto, a Hamburg brazil középpályása.

Zé Roberto

A szombat kora esti találkozón kezdőként lépett pályára a brazil Zé Roberto a Hoffenheim ellen, így a Hamburg idegenlégiósa új Bundesliga rekordot állított fel. A 36 esztendős középpályás ezzel ugyanis 331. alkalommal lépett pályára a német labdarúgó-bajnokságban, ennyiszer pedig még egyetlen külföldi labdarúgó sem tette meg ezt. Az eddigi rekordot a bosnyák Szergej Barbarez tartotta 330 mérkőzéssel.

„Számomra ez a rekord olyan, mint ha az Oscar díjat nyertem volna el" - mondta a találkozó előtt Zé Roberto. A dél-amerikai légiós a hamburgi korszakot megelőzően a Bayer Leverkursen (113 mérkőzés) és a Bayern München (169 meccs) színeiben is pályára lépett már a Bundesligában. Zé Roberto szerződése a szezon végén lejár a német együttesnél, sorsa azonban egyelőre kérdéses. Elképzelhető, hogy hazaigazol Brazíliába, de az is lehet, hogy az Egyesült Államokban „vezet le”.

A magyar Bundesliga-légiósok közül a Hertha színeiben szereplő Dárdai Pál játszotta a legtöbb mérkőzést, aki 286 alkalommal lépett pályára a német első osztályban. A jelenleg a Bundesliga 2-ben szereplő 1860 Münchenben védő Király Gábornak is „tisztességes múltja” van a német elit ligában, hiszen 1997 és 2004 között 198 találkozón védte a berlini Hertha kapuját.