Barcelona

Guardiola jövő nyáron távozhat

A világ talán legjobb csapatát irányítja Pep Guardiola, de legutóbbi interjújában arról beszélt, hogy szerződése lejártával, vagyis 2012 nyarán elhagyhatja a Barcelonát. Szavai alapján a még mindig csak 40 éves trénerből elfogyni látszik a motiváció - a katalánok kispadját illetően. Olaszországban szívesen látnák, de Sir Alex Ferguson utódjaként is emlegetik.

Guardiola jövőre távozhat a Barcától - Fotó: AFPA Barcelonával már minden lehetséges trófeát megnyert Pep Guardiola, végső soron érthető, ha már nem érzi a kihívást a gránátvörös-kékek kispadján.

"Azt hiszem, az én időm lassan lejár Barcelonában. Jól érzem magam itt, de aki egy ilyen nagy klubnál edzősködik, nem maradhat sokáig - mondta Guardiola a Rai Sportnak. - Jövőre már a negyedik szezonomat kezdem. Óriási bátorság kell ahhoz, hogy ilyen sokáig vezess egy csapatot. Ennyi idő alatt már a játékosok is megunhatják az edzőt, és fordítva."

A hírek szerint a trénert tárt karokkal várnák a Serie A-ban, ahol játékosként is megfordult, a Brescia és az AS Roma is szívesen alkalmazná.

"Menni fogok, ha folytatni akarom az edzősködést. Egy ilyen munkához lelkesedés, és rengeteg más tulajdonság szükségeltetik."

A szakvezetőt Sir Alex Ferguson egyik lehetséges utódjaként is emlegetik, de a riporter arra is rákérdezett, hogy vállalná-e az Inter vagy a Milan irányítását. Guardiola korrekt módon azt mondta, erről nem illendő addig beszélnie, amíg a Barcelonánál áll alkalmazásban.

A katalánok az idei szezonban még minden sorozatban talpon állnak, a spanyol bajnokságot öt pont előnnyel vezetik a Real Madrid előtt, a Király Kupa finálájába is a blancókkal meccselnek majd április 20-án. A Bajnokok Ligájában a Sahtar Donyeckkal kerültek szembe a négy közé jutásért.