Miami tenisztorna

Azarenka nyert, Sarapova harmadszor bukott döntőt

  • VNA

Harmadszor jutott döntőbe a Miamiban rendezett szupertornán Marija Sarapova, aki ezúttal sem tudott győzni – most Viktoria Azarenka győzte le.

Harmadik nekifutásra sem sikerült megnyernie az ötödik Grand Slam torna névvel illetett tornát Miamiban az orosz Marija Sarapovának. Az orosz játékos ugyan remekelt a döntőig vezető úton, de a fináléban nem találta saját adogatásait. Még a női teniszben is példátlannak számít az, hogy az orosz játékos csupán egyetlen egyszer hozta saját adogatását. Nem is csoda, ha így elveszítette a mérkőzést. A finálé azért ennek ellenére is szorosabb volt, amit jól mutat, hogy Sarapova a második szettben 0-4-ről és 3-5-ről is visszajött a mérkőzésbe (utóbbi gémnél két meccslabdát is hárítva), de végül a fehérorosz játékos 1 óra 46 percnyi játék után győzött ellene.

A most 16. helyen kiemelt orosz játékos 2005-ben Clijsters, egy évvel később pedig Kuznyecova ellen szenvedett vereséget a torna fináléjában, most pedig harmadszorra sem tudott trónra ülni Miamiban. Korábban csak Jennifer Capriatinak „sikerült” az, hogy három döntőt (2001, 2002, 2003) bukjon el ezen a tornán. Azarenka már nyert korábban Miamiban, a 2009-es itteni sikere után pedig elmondhatja, hogy kedvenc helyszíne a floridai város. Az újabb remek siker mellé ráadásul 700.000 dollárnyi pénzdíjat is hazavihet...

Miami női torna – döntő
Viktoria Azarenka (8.) – Maria Sarapova (16.) 6-1, 6-4