La Liga-előzetes

A Villarreal segíthet a Real Madridon

A listavezető Barcelona a Villarrealhoz látogat a Primera División 30. fordulójában, ahol egyetlen csapatnak sincs könnyű dolga. A katalánok esetleges pontvesztéséből pedig a Real Madrid profitálhat, ha két órával hamarabb begyűjtik a három pontot a Sporting Gijón ellen. Vadóczék otthon játszanak az Atlético Madriddal, Pintér Ádám klubja, a Zaragaoza Sevillában vizitál.

Real Madrid-Sporting Gijón
szombat 18.00 (Sport 1 felvételről 19.45)
hatharom-tipp: 1
Nincs könnyű helyzetben a Real Madrid, mivel Karim Benzema és Marcelo is kidőlt a héten. Mindketten nemzeti csapatuk kötelékében sérültek meg, és a franciáról már az is bizonyos, hogy a soron következő bajnoki mérkőzésen kívül a Tottenham elleni BL-negyeddöntő első felvonását is kihagyja.

Ráadásul a Sporting elleni találkozó sem lesz sétagalopp. A két csapat őszi találkozóján csak a 82. percben lőtt góllal nyert a Real, akkor Gonzalo Higuaín talált be. Az argentin csatár szédületes sebességgel gyógyult fel, és már ott van a bajnoki keretben, José Mourinho az eredmény alakulásától függően néhány percre csatasorba is állíthatja. A vendégek az utóbbi 3 bajnokijukon 5 ponttal gazdagodtak, és az is nyilvánvaló, hogy Mourinho csapatának dolgát sem fogják megkönnyíteni.

Getafe-Valencia
szombat 20.00
hatharom-tipp: X
A két óriás meccse között a Getafe látja vendégül a Valenciát. Egyik csapat sincs jó formában, a vendégek két hete otthon kaptak ki a Sevillától, míg a dél-madridiak a Nou Campban szenvedtek 2-1-es vereséget.
Az utóbbi szezonokban mindig az a csapat nyert, amelyik otthon játszott, így a statisztika a fővárosiak mellett szól, de a vereség után valószínűleg mindkét fél a másik ellen javítana.

Villarreal-Barcelona
szombat 22.00 (Sport 2) hatharom-tipp: X
Kétségtelenül ez a forduló rangadója. Hét közben Lionel Messi ijesztette a katalánok szurkolóit, mivel az argentin válogatott edzésén megsérült. Visszatérése után azonban a címvédő orvosi stábja egy gyors vizsgálat után kijelentette, hogy játszhat a Sárga Tengeralattjáró ellen.

Messi a Villarreal ellen - Fotó: AFP
A vendégek mellett a hazaiak is remek formában vannak, az előző fordulóban, Bilbaóban sikerült nyernie Juan Garrido legénységének. Az őszi Nou Campban rendezett összecsapáson egy gyors gólváltás után Messi duplájával nyert a Barca 3-1-re, az El Madrigalban azonban sok nagycsapat hullajtott már pontokat.

Osasuna-Atlético Madrid
21.00 (Sport 1)
hatharom-tipp: X
Vadócz Krisztián csapata pazar széria után fogadja a kevésbé remeklő Atlético Madridot és egy esetleges győzelemmel két pontra megközelítenék a Matracosokat. A vendégek otthon bukták el a madridi derbit, így a szurkolók nehezen tűrnék, ha Pamplonában is veszítenének.
A hazaiak zsinórban nyertek háromszor, a Málaga, a Racing, és a Hércules ellen, így feltehetőleg Quique Sanchez Flores legénységének sem adnak ajándékpontokat.

Sevilla-Zaragoza
19.00 (Sport 1)
hatharom-tipp: 1
Könnyen megeshet, hogy Pintér Ádámék a Segunda Divisiónban találják magukat, ha a bajnokság végső szakaszában nem sikerül néhány győzelmet begyűjteni. Persze meglepő lenne, ha ezt épp Sevillában kezdenék, az andalúzok ugyanis idegenben győztek a 4. helyezett Valencia ellen, így a 17. Zaragoza papíron sokkal gyengébb ellenfél. Ettől függetlenül a vendégek is képesek attraktívan futballozni, jó példa erre a két fordulóval ezelőtti Valencia elleni 4-0-s győzelem.

További mérkőzések:

Deportivo-Mallorca vasárnap 17.00 hatharom-tipp: X

Espanyol-Racing Santander vasárnap 17.00 hatharom-tipp 1

Levante-Málaga vasárnap 17.00 hatharom-tipp 1

Real Sociedad-Hércules vasarnap 17.00 hatharom-tipp 1

Almería-Athletic Bilbao hétfő 21.00 (Sport 1) hatharom-tipp: 2