Premier League

A Stoke egy pontot szerzett a Chelsea ellen

Az első félidei gólváltás után érintetlen maradt mindkét csapat hálója a Stoke City-Chelsea találkozón a Premier League 31. fordulójában. A Birmingham hazai pályán tudott 2-1-re nyerni a Bolton ellen. A Newcastle otthon győzött 4-1-re a Wolverhampton ellen, kikapott a Liverpool.

Hamar hátrányba kerültek a londoni Kékek, Walters jóvoltából már a 8. perctől vezetett a hazai csapat. Ettől függetlenül nem adta fel Carlo Ancelotti legénysége, és Didier Drogba fejesgóljával még az első félidőben sikerült az egyenlítés.

Drogba fejel a Stoke ellen - Fotó: AFP
A második játékrészben azonban hiába állt be Salomon Kalou és Fernando Torres a vendégekhez, újabb gólt nem sikerült szerezniük (mindkét fél kétszer találta el a kapufát), és mivel a hazaiak sem tudtak még egyszer betalálni, a végére maradt a pontosztozkodás.


A Birmingham egy másodpercre sem engedte ki az irányítást a kezéből a Bolton ellen, Phillilps góljával már a 4. percben vezettek, a második játékrész elején pedig kétgólosra nőtt a hazaiak előnye. A vendégek még szépítettek a 71. percben, Elmander jóvoltából, de az egyenlítés már nem sikerült Bogdán Ádám csapatának.

Annak ellenére kapott ki a Liverpool a West Bromwich Albion ellen, hogy a Vörösök szerezték meg a vezetést az 50. percben. A hazaiaknak kétszer ítélt büntetőt a játékvezető, melyeket Brunt értékesített, így Gera Zoltán egykori csapata otthon tartotta a három pontot.


A Newcastle parádét rendezett hazai pályán a Wolverhampton ellen. A Szarkák már az első félidő végére két góllal vezettek, majd a másodikban is lőttek kettőt, de mindössze csak egyet kaptak, így végül 4-1 állt az eredményjelzőn.


Premier League, 31. forduló:

Birmingham-Bolton 2-1 (1-0)
gólszerzők: Phillips (4.), Gardner (59.) ill. Elmander (71.)

Everton-Aston Villa 2-2 (1-0)
gólszerzők: Osman (38.), Baines (83. – büntetőből) ill. Bent (47., 68.)

Newcastle-Wolverhampton 4-1 (2-0)
gólszerzők: Nolan (22.), Ameobi (45.), Lovenkrands (50.), Gutierrez (90.) ill. Ebanks-Blake (58.)

West Bromwich-Liverpol 2-1 (0-0)
gólszerzők: Brunt (62., 89. – mindkettőt büntetőből) ill. Skrtel (50.)

Stoke-Chelsea 1-1 (1-1)
gólszerzők: Walters (8.) ill. Drogba (33.)

Wigan-Tottenham 0-0