Serie A-előzetes

Milánói derbi, égszínkék rangadó és Roma-Juve a hétvégén

A 31. forduló következik Serie A-ban, amelyben három rangadót is láthatunk. Szombat este a Milan az Intert látja vendégül - már ha lehet ilyet a két csapat közös stadionjában -, és sok minden eldőlhet a bajnoki címet illetően a két éllovas találkozóján. Ahogy a vasárnap déli Napoli-Lazio találkozón is. A hazaiaknak nyerniük kell, ha esélyt akarnak a bajnoki győzelemre, de a vendégeknek is van még feladatuk a BL-be jutásért. A Roma és a Juventus sem története legjobb szezonját futja, de a mérkőzésük ettől még - vagy talán ettől még inkább - izgalmasnak ígérkezik.

Brescia-Bologna
szombat 18:00
hatharom-tipp: X
A remélhetőleg Vass Ádámmal felálló hazaiak az utóbbi hat fordulóban nem tudtak nyerni - négy pontot azért szereztek -, míg a vendégek az elmúlt négy mérkőzésükön nem kaptak ki, sőt, kétszer nyertek, és mindkétszer idegenben, a Juventus és a Lecce otthonában. Igaz, hogy teljesítményük nagyban függ Marco Di Vaiótól, aki a legutóbbi hat góljukból négyet szerzett. A Brescia a két csapat utolsó hét meccséből csak egyszer tudott nyerni, most abban bízhat, hogy a vendégeknek már nincs szükségük minden pontra, biztonságban vannak a mezőny közepén.

Pirlo és Pandev küzdenek a 2010 novemberi Inter-Milan olasz rangadón

Milan-Internazionale
szombat 20:45 (Digi Sport)
hatharom-tipp: X
A tabella élén áll a két milánói együttes, és mindössze két pont a különbség a hazaiak javára, azaz a szoksásosnál is nagyobb tétje van a mérkőzésnek. Nem akarunk vészmadárkodni, de épp ezért tartunk attól, hogy emiatt nem lesz jó a meccs. A milan kapta eddig a legkevesebb gólt a bajnokságban, míg az Inter holtversenyben a legtöbbet lőtte, de Leonardo például a Bayern ellen már bizonyította, hogy a legfontosabb találkozókon hajlamos talán túlzottan is védekező felállásban pályára küldeni a csapatát. A piros-feketéknél Ibrahimovic, a kék-feketéknél Lucio lesz eltiltott, kérdés, hogy ez megzavarja-e valamelyik együttes játékát.

Napoli-Lazio
vasárnap 12:30 (Digi Sport Plusz)
hatharom-tipp: 1
Úgy tűnik a Lazio már kiszállt a bajnoki címért folyó versenyből, jelenleg csak az ötödik helyen állnak, de a harmadik Napoli sem tűnik olyan játékerejű együttesnek, amely esélyes lehet a milánói nagyágyúk megelőzésére. A rómaiaknál azonban erősebbnek tűnik, főleg a bátrabban felvállalt támadójáték miatt. A hazaiak tízzel több gólt szereztek eddig, mint a vendégek, de ez nem párosul fejetlen kitámadással, hiszen csak kettővel kaptak többet. Novemberben a Lazio nyert odahaza, szerintünk ezúttal a nápolyiak fognak, és ezzel nyomást gyakorolnak majd az előttük állókra, és egyúttal a BL-indulás szempontjából is nehéz helyzetbe hozzák aktuális ellenfelüket.

Lecce-Udinese
vasárnap 15:00 (Digi Sport)
hatharom-tipp: 2
A vendégek a bajnokság legjobb formában lévő együtteseként már 14 mérkőzés óta veretlenek, ráadásul ebből tizenegyet - közte a legutóbbi ötöt - meg is nyertek. Idegenben és hazai pályán, kis- és nagycsapatok ellen egyaránt jól teljesítettek, nehéz tehát megmondani, hogy ki szakíthatja meg a sorozatukat, valószínűleg leginkább önmagukon múlik a dolog. A Lecce eközben legyőzte a Juventust, és idegenben szerzett pontot a Brescia ellen, de azóta háromszor is kikapott. Szerintünk negyedszer is ki fog.

Parma-Bari
vasárnap 15:00
hatharom-tipp: 1
A vendégeknél Rudolf Gergely reményeink szerint folytatja a válogatottban mutatott remek formáját, de így sem tudjuk esélyesnek tekinteni az utolsó helyezettet. Az utóbbi években otthon is legfeljebb döntetlenig jutott a Bari a Parma ellenében, ősszel pedig kikaptak tőlük.

Chievo-Sampdoria
vasárnap 15:00
hatharom-tipp: 2
A korábban magabiztos bennmaradónak tűnő Samp már négy ponttal vasárnapi riválisa mögött, a 16. helyen áll a tabellán, miután az eredményeken is jócskán meglátszott a legjobb játékosok januári kiárusítása. A vendégeken egyelőre a néhány héttel ezelőtti edzőváltás sem segített, nagyot kell küzdeniük, hogy megszakadjon a rossz sorozatuk.

Roma-Juventus
vasárnap 20:45 (Digi Sport Plusz)
hatharom-tipp: 1
Egyik csapat sem úgy teljesít, ahogy azt a szurkolóik elvárhatták a szezon előtt, a BL-indulásra már egyiküknek sem nagyon van esélye. Egymás mögött állnak a tabellán a hatodik és a hetedik helyen, a hazaiak előnye öt pont. Azaz inkább nekik van még esélyük arra, hogy odaérjenek a Bajnokok Ligája-selejtezős negyedik pozícióba, de az ő hátrányuk is hat pont az Udinese mögött. A meccsük így is nagy harcot, és reményeink szerint szép játékot, sok gólt hozhat.

További mérkőzések:

Cesena-Fiorentina
vasárnap 15:00
hatharom-tipp: 2

Genoa-Cagliari
vasárnap 15:00
hatharom-tipp: 1

Catania-Palermo
vasárnap 15:00 (Digi Sport Plusz)
hatharom-tipp: 2