GP3

Kiss Pál Tamás sokat gyorsult Silverstone-ban

A TECH 1 Racing magyar pilótája bekerült a TOP 10-be, ráadásul csapaton belül  ő volt a háromnapos gyakorlás alatt a leggyorsabb.

Kiss Pál Tamás

Kiss Pál Tamás, a GP3-as sorozat egyetlen magyar versenyzője a három napos silverstone-i tesztjén bizonyította, képes akár a legjobbakkal is felvenni a versenyt. A TECH 1 Racing magyar pilótája bekerült a TOP 10-be, ráadásul csapaton belül  ő volt a háromnapos gyakorlás alatt a leggyorsabb.

„Folyamatosan tudtam gyorsulni körről körre, és amíg a vizes aszfalton gyakoroltunk, addig a negyedik helyen álltam. Amikor kisütött a nap, és elkezdett száradni a pálya, bementem a bokszba, és vártuk, mikor mehetek ki újra már a slick abroncsokkal. Sajnos a pályának csak egy része száradt fel teljesen, míg a többi része poros és vizes maradt. A korábbi legjobb köridőmet, az 1:55.948-at így nem tudtam megjavítani, és a 19. helyen zártam a meglehetősen kaotikus délelőttöt” – mondta a 19 éves versenyző.

Délután aztán Kiss Pál az esőmenőnek tartott magyar pilóta napsütésben, tökéletesen száraz pályán került a legjobb 10-be.

„Az első óra elteltével  örömmel láttam a nevem a legjobb három között. A még jobb tapadás és a még jobb köridők érdekében állítottunk az autón. Rövid időre visszaestem a kilencedik helyre, ám maradt elég új gumim, így minden bokszkiállásnál új abroncsokkal mehettem vissza a pályára. Ennek köszönhetően sokáig a második és az ötödik helyek valamelyikén álltam. Az utolsó negyedórában visszacsúsztam a nyolcadik pozícióba, de még lett volna lehetőségem javítani, ám a piros zászló ismét közbe szólt. Még rengeteg és kemény munka vár ránk, de úgy gondolom, hogy az első komoly lépést sikerült megtennünk'' – nyilatkozta a tehetség.

Kiss Pál összesítésben 8. helyen zárta a háromnapos tesztet az 1:52.147-es idejével.