NB I

Heinz volt a mérleg nyelve, győzött az FTC

A cseh támadó első félidei góljával győzött a Ferencváros hazai pályán 1-0-ra az Újpest elleni rangadón a Monicomp Liga 21. fordulójában. Mindkét gárdának voltak lehetőségei, de csak Prukner László csapatának sikerült betalálnia. A győzelemmel a zöld-fehérek 37 ponttal állnak a tabella második helyén, míg Mészöly Géza együttese a 11. helyet foglalja el.

A szurkolók tombolnak Heinz gólja után - Fotó: MTI
Tapogatózó játékkal indult a találkozó, mindkét csapat láthatóan el akarta kerülni a gyorsan kapott gólt, ami sikerült is, kisebb nagyobb szabálytalanságok árán. A 6. percben André Schembri esett el gyanús körülmények között az Újpest büntetőterületén belül, de a játékvezető nem adott tizenegyest.

Rajczi Péter és Balajti Ádám is gyorsan besárgult, mivel főleg a vendégeknek volt szükségük a játék tördelésére, ennek ellenére kétszer is az utolsó másodpercben mentettek a lila-fehér védők.

A 27. percben Rajczihoz került a labda az FTC tizenhatosán belül, a kilépő Marko Ranilovic mellett sikerült elvinnie a labdát, de a középre tett játékszert Balajti nem tudta bekotorni. Néhány perccel később Jarmo Ahjupera került helyzetbe, de ő is célt tévesztett.

Aztán a 39. percben góllá érett a hazaiak mezőnyfölénye. Schembri adott remek labdát Heinznek, a cseh származású csatár pedig 9 méterről bevágta Balajcza Szabolcs kapujába a vezető találatot (1-0).

Óriási egyenlítési lehetőséggel indult a második játékrész. Egy majd 40 méteres szabadrúgás Takács Zoltán elé került, az Újpest védőjén nem volt ember, de a lövés Csizmadia Csabáról pattant szögletre.

Az 55. percben Schembri ugrott volna ki a védők közül, de Takács hatalmasat mentett. Hat perccel később a másik kapu előtt adódott lehetőség. Balajti került helyzetbe, de csak szögletig jutott a vendégek csatára.

Iványi játékvezető a mérkőzés kétharmadára hét sárga kártyát osztott ki 3-4 arányban, ettől függetlenül egyik csapat sem kérhetett rajta számon semmit, remekül fújta a mérkőzést.

A 65. percben Heinz tekert 26 méterről egy labdát középre, Rósa Dénes szelídítette meg a játékszert, de az éles szögből leadott lövést Balajcza könnyedén fogta. A másik oldalon Rajczi elé került Lázár lefejelt labdája, de a csatár lövése ismét Csizmadiát találta el. A mérkőzés 81. percére mindkét vezetőedző kihasználta a három cserelehetőségét, ezzel frissítve saját csapatát.

Az utolsó percben még a gólszerző Heinz próbálkozott, az oldalvonalról indulva kicselezett két Újpest-védőt, majd beverekedte magát a tizenhatoson belülre, de a beadását kirúgták a vendégek. További akciókra már nem volt idő, a Ferencváros Heinz góljával legyőzte az Újpestet a rangadón.


NB I, 21. forduló:


Ferencváros-Újpest 1-0 (1-0)

gólszerző: Heinz (39.)