Bundesliga-előzetes

A Dortmund segítheti vissza a Bayernt a dobogóra

A Leverkusen is sokat nyerhet a hétvégi fordulóban

A válogatott mérkőzések miatti szünet után a 28. fordulóval folytatódik a Bundesliga. A listavezető Dortmund a harmadik Hannovert fogadja, és a hazaiaknak győzniük kell, ha nem akarják, hogy tovább olvadjon a nemrég még behozhatatlannak tűnő előnyük. A két együttes között álló Leverkusen csak profitálhat a rangadó végeredményéből, feltéve persze, hogy nyerni tud Kaiserslauternben. A Bayern München hívei valószínűleg a Dortmundért fognak szorítani szombat délután, hiszen a Hannover vereségével a Bajorok visszakapaszkodhatnak a dobogóra. Hajnal Tamás együttese Brémába látogat, hogy gólzáporosnak ígérkező találkozón kerüljön közelebb a bennmaradáshoz - vagy épp a kiseséshez...

St. Pauli-Schalke 04
péntek 20:30 (Eurosport 2)
hatharom-tipp: 2
A St. Pauli öt forduló óta nem szerzett pontot, még mindig a februárban bravúrosan megnyert városi rangadón érte az utolsó sikerélmény a kiscsapat híveit. A Schalke ennél jobb volt az utóbbi hetekben, de idegenben ők sem muzsikáltak fényesen, a három utolsó mérkőzésüket egyaránt elvesztették. Felix Magathot viharos körülmények között távolították el a Királykékek kispadjáról és menedzsmentjéből, helyére Ralf Rangnick érkezett. A leverkuseni vereség óta eltelt két hét, de a válogatott mérkőzések miatt valószínűleg nem sok időt volt a csapatával, azonban mégis az ő tudásában bízhatnak a Schalke hívei. A szakember korábbi gelsenkircheni tartózkodása idején ugyanis meccsenként 2,0 szerzett pontot átlagolt, amivel minden idők legjobb Schalke-edzőjének számít. Ráadásul ebben a szezonban már győzött a St. Pauli vendégeként, amikor még a Hoffenheimet vezette.

Bayern-Mönchengladbach
szombat 15:30
hatharom-tipp: 1
A két csapat 41 korábbi müncheni találkozóján összesen egyszer nyert a Mönchengladbach, így sem ez, sem a tabellán elfoglalt helyük nem jósol vendégsikert. Annak ellenére sem, hogy a 'Gladbach már mostanra hárommal több pontot gyűjtött, mint egész ősszel, azaz sokkal jobb formában vannak. A Bajorok ebben a szezonban még nem tudtak háromszor egymás után nyerni, ezen a hétvégén itt a lehetőség, hogy ezt a rossz sorozatot megtörjék, és szükségük is lesz rá, ha vissza akarnak kerülni a dobogóra. Segítséget kaphatnak az éllovas Dortmundtól, amely a jelenlegi harmadik Hannovert fogadja, és ha ott bejön a papírforma, akkor a Bayernnek illene élnie az eséllyel.

Dortmund szurkolók 2011 márciusában

Dortmund-Hannover
szombat 15:30 (Eurosport 2)
hatharom-tipp: 1
A papírforma ugyanis még mindig azt diktálja, hogy a listavezető fog nyerni hazai pályán. Annak ellenére, hogy az utóbbi fordulókban visszafogottabbá vált a teljesítményük, és ennek köszönhetően el is hullajtottak ötöt a tizenkétpontos előnyükből. A védelmük viszont továbbra is magasan a legmegbízhatóbb, fele annyi gólt sem kaptak (16-ot), mint az ebben a mutatóban utánuk következő Schalke. Ősszel Hannoverben 4-0-s vendégsiker született, ezúttal azért meglepő lenne a Dortmund hasonló fölénye, de a győzelem elvárható a sárga-feketéktől.

Bremen-Stuttgart
szombat 15:30
hatharom-tipp: 2
Gólzáporos meccsre számítunk, hiszen a két csapat finoman szólva sem a védelméről híres. Náluk csak az utolsó helyezett Mönchengladbach kapott több gólt a szezonban, a Werder pedig a legutóbbi 12 találkozóját nem úszta meg kapott találat nélkül. A hazaiaknál eltiltás miatt hiányozni fog Pizarro, aki nélkül tíz meccsből csak egyet tudott megnyerni az együttes. Ugyanakkor a vendégeknél is kulcskérdés lehet, hogy Hajnal Tamás játszhat-e, hiszen a magyar középpályásnak nagy szerepe volt a Svábok tavaszi formajavulásában. Ha az irányító ott lesz a pályán, biztosak vagyunk abban, hogy a vendégek támadósora több gólra lesz képes, mint a hazaiaké.

Kaiserslautern-Leverkusen
szombat 15:30
hatharom-tipp: 2
A Gyógyszergyáriak remekül szerepelnek idegenben, kilenc győzelmük máris klubrekord, csak a Dortmund áll náluk jobban, illetve a Mainz ugyanúgy, mint ők. Bármi is lesz a velük egyidőben játszott Dortmund-Hannover mérkőzés vége, ők abból csak profitálhatnak, ha nyernek, hiszen vagy a listvezetőhöz kerülnek közelebb, vagy a harmadik helyezettet szakíthatják le teljesen. Ugyanakkor a hazaiak sem dobhatják csak úgy oda a szombati találkozót, hiszen az alsóház továbbra is sűrű - a tizedik és a tizenhetedik között csak hat pont van -, azaz nyugodtak nem lehetnek a szezon hajrája előtt.

További mérkőzések:

Mainz-Freiburg
szombat 15:30
hatharom-tipp: 1

Hoffenheim-Hamburg
szombat 18:30 (Eurosport 2)
hatharom-tipp: X

Köln-Nürnberg
vasárnap 15:30 (Eurosport 2)
hatharom-tipp: 1

Wolfsburg-Frankfurt
vasárnap 17:30 (Eurosport 2)
hatharom-tipp: 1