Gyász

Öngyilkos lett az osztrákok olimpiai ezüstérmes cselgáncsozója

  • VNA

Ma hajnalban öngyilkos lett az athéni olimpián ezüstérmet szerző osztrák cselgáncsozó, a mindössze 29 esztendős Claudia Heill.

Öngyilkos lett a 29 éves osztrák cselgáncsozóSzerdáról csütörtökre virradóra öngyilkosságot követett el az osztrákok olimpiai ezüstérmes (2004-Athén) cselgáncsozója, Claudia Heill. A 29 esztendős, Bécsben élő sportoló az osztrák cselgáncs szövetség tájékoztatása szerint hatodik emeleti lakásának erkélyéről ugrott ki. A tájékoztató leszögezi, hogy az esetnek a sportolóhoz közel állók szerint sem voltak előjelei. „Claudia egy életvidám fiatal hölgy volt, akinek tervei, elképzelései voltak az életről, amelyet teljes mértékben a sport uralt. Együtt érzünk a családdal. Az osztrák cselgáncs sportot pótolhatatlan veszteség érte. Megőrizzük Claudiát emlékezetünkben” - nyilatkozta Hans Paul Kutschera, a szervezet elnöke.

A két Európa bajnoki ezüst-, valamint három bronzéremmel rendelkező Heill a profi pályafutását a pekingi olimpián elért ötödik helyezését követően 2009-ben fejezte be, majd az utóbbi két évben már edzőként dolgozott. Az utóbbi hónapokban már a Bécsújhelyi Főiskolán folytatott sporttudományos tanulmányaira koncentrált. A 2010-es bécsi cselgáncs Európa-bajnokság egyik nagyköveteként is dolgozott, ahol marketing ügyek intézését bízták rá.

Az egykori versenyzőt ma hajnalban 3.15-kor találták meg, az első információk szerint búcsúlevelet nem hagyott hátra.