Videó

Nagyszerű jelenetek néhány korábbi Fradi-Újpest meccsről

A két klub történetük kezdete óta óriási mérkőzéseket játszik egymás ellen, nem is véletlenül. Ha csak a bajnoki címeket vesszük górcső alá, a Ferencváros a legeredményesebb 28 elsőséggel, az Újpest pedig 20 címmel a harmadik. Videóösszeállításunkban megnézhettek néhány remek összecsapást a két együttes múltjából.

Az utolsó összecsapáson - Fotó: www.ujpestfc.hu
Az első felvétel egészen 1967-ig repít vissza. Az otthon játszó zöld-fehérek esélyt sem hagytak az Újpestnek és 3-0-ra győztek. Azonban a szurkolóknak nem csak az ősi vetélytárs legyőzése okozott örömöt, hiszen a Ferencváros ebben az évben meg sem állt a bajnoki címig. Az pedig külön boldogság lehetett számukra, hogy a lila-fehéreket előzték meg a tabellán.


A második videóhoz sokat ugrottunk az időben előre, egészen pontosan 1988 szeptemberéig. Azon az estén is a hazai csapat tudott győzni, méghozzá úgyanúgy 3-0-ra. A mérkőzés legjobbja Dzurják József volt, aki góllal és gólpasszal vette ki a részét az FTC győzelméből. A szezon végén a Fradi csak két ponttal maradt le a bajnoki címről, az Újpest ellenben nem zárt valami jó idényt, mindössze a 9. lett a végelszámolásnál.


A következő videó 1996-ra datálódik. A hazaiak címvédőként várták a szezont, és az Újpest ugyan ismét vereséget szenvedett, ebben az idényben már a lila-fehérek végeztek előrébb a tabellán. Az MTK verhetetlennek bizonyult, de a dobogóra felfért a két fél. A mérkőzés emlékezetes marad Jagodics Zoltán bombagóljáról, amivel beállította a 3-1-es végeredményt.


Azért nem mindig tudott győzni hazai pályán a Fradi, például a 2003-2004-es szezon tavaszi mérkőzésén az Újpest Tóth Norbert büntetőjével elvitte a három pontot az Üllői útról, de még ez sem volt elég. A zöld-fehérek egy ponttal ugyan, de az ősi riválist megelőzve lettek bajnokok.

Az utolsó találkozásuk alkalmával 2010 őszén ismét az Újpest tudott nyerni, méghozzá nem is akárhogyan - 6-0-ra -, de azt a mérkőzést a Szusza Ferenc Stadionban rendezték. A vendégek Heinz kiállítása miatt már az első félidő derekán emberhátrányba kerültek, így a lilák könnyedén begyűjtötték a három pontot.


Fotó: www.ujpestfc.hu