Németország

Merényletet terveztek a Dortmund stadionjában

A német hatóságok meghiúsítottak egy előre megtervezett terroristatámadást, amit a Borussia Dortmund otthonában akartak végrehajtani a Hannover elleni bajnoki mérkőzés alatt.

A rendőrök még időben cselekedtek - Fotó: www.stadiumvibe.com
A német rendőrség letartóztatott egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy bombatámadást tervezett a hétvégi Borussia Dortmund-Hannover Bundesliga-mérkőzésen. A hatóság állítását az is alátámasztja, hogy megtalálták a gyanúsított két rejtekhelyét - az egyiket közel a Signal Iduna Parkhoz - ahol fegyvereket és robbanóanyagot tárolt.

Az elfogott férfi 25 éves és német állampolgárságú, egy hotelben tartóztatták le a rendőrök, és egyes információk szerint már február óta tervezte a merényletet. A nyomozók szerint a férfi a robbantás után a fegyverekkel meg akarta támadni a menekülő szurkolókat.

A Dortmund 2010-2011-es hazai bajnoki mérkőzésein átlagban 78000 szurkoló volt jelen, ami Európában jelenleg csúcsot jelent. A 13 hazai meccsükből kilencen teltház volt (80720 fő fér be a stadionba), így nem csoda, hogy a rendőrség valóságos katasztrófának titulálta az esetleges merényletet.

A gyanúsított indítékáról a hatóságok nem adtak tájékoztatást.