Birkózó Eb

Wöller és Ligeti is bronzéremért mérkőzhet

  • MTI

A szabadfogásúak 66 kg-os kategóriájában szereplő Wöller Gergő és a 120 kg-os Ligeti Dániel is vigaszágra jutott, majd ott megnyerte mérkőzését, így mindketten bronzéremért léphetnek szőnyegre a dortmundi birkózó Európa-bajnokság szerdai napján.

A még 60 kg-ban kétszeres Eb-harmadik Wöller az azeri címvédőtől, Dzsabrail Haszanovtól elszenvedett vereség után, legyőzője fináléba kerülésének köszönhetően került a vigaszágra, ahol a moldovai Vladimir Gotisannal próbálta útját állni az éremcsatához vezető úton.
A moldovai rá is ijesztett a magyar táborra a meccs elején, az első menetet ugyanis 3-0-ra megnyerte, ezzel viszont láthatóan nagyon felbosszantotta Wöllert, aki a folytatásban tulajdonképpen lesöpörte őt a szőnyegről: a magyar birkózó a második periódust 7-0-lal, azaz technikai tussal nyerte, a harmadikban pedig 3-0-ra győzött. A bronzéremért Wöller a program szerint 20 óra előtt a hazai színekben versenyző Saba Arasch Javad Bolaghival csap majd össze.
A 21 éves Ligeti Dánielt a török Fatih Cakiroglu győzte le, majd "repítette" vigaszágra, ahol az ukrán Olekszandr Hocianivszkival kellett összecsapnia. A 21 éves magyar nehézsúlyú pontgazdag meccsen verte nála egy évvel fiatalabb riválisát úgy, hogy a 3-3-ra végződött első menetet utolsó szerzett ponttal nyerte, a másodikat pedig magabiztosan, 4-1-re. A várhatóan 20:50 órakor kezdődő bronzmérkőzésen ő is némettel, Nick Matuhinnal találkozik.