Ligakupa

Mindkét pályán bravúr kell

Könnyen összejöhet a tavalyi döntő visszavágója

Nehéz helyzetből várhatja a Ligakupa elődöntőjének visszavágóját a Haladás és a Zalaegerszeg, mivel mindkét együttes saját stadionjában került hátrányba. A szombathelyieket a Debrecen győzte le Coulibaly duplájával 2-0-ra, míg a ZTE a Pakstól kapott ki 2-1-re.

Az első mérkőzésen a vendégek örülhettek - Fotó: www.ztefc.hu
hatharom-tipp: 1 A két vendégcsapat közül a Zalaegerszegnek van könnyebb dolga, mivel „csak” két gólra van szükségük, hogy idegenben kiharcolják a döntőbejutást a Paks ellen. Ez azonban nem lesz egyszerű, mivel a tolnaiak remekül szerepelnek hazai pályájukon (utóbbi 9 otthon játszott Ligakupa-mérkőzésükön veretlenek).

Kis Károly, a Paks vezetőedzője szerint bár előnybe kerültet, csapata mégsem mehet biztosra, mivel az ellenfél a magyar mezőny egyik legstabilabb együttese.

A szombati mérkőzésen sikerült előnyt szereznünk, ez azonban nem szabad, hogy elbizakodottá tegyen bennünket. Ellenfelünk jól szervezett, és szívós csapat, ami azt jelenti, hogy mindent el fognak követni annak érdekében, hogy ledolgozzák a hátrányukat” - nyilatkozta a vezetőedző a www.teol.hu-nak.

Győzelemre játszunk, úgy mint az első találkozón. Egerszegen pontatlanok voltunk, 11-est és ziccereket hibáztunk, miközben a labda is inkább a paksiaknál volt. Ennek ellenére nem lefutott a párharc: mindenképp győzelemre játszunk, aztán majd meglátjuk, mindez mire lesz elég. Hiába jó és szervezett csapat a Paks, elérhetünk továbbjutást érő eredményt. De hangsúlyozom: csakis akkor, ha ismét az őszihez hasonló, lényegesen pontosabb és eredményesebb futballt produkálunk” - nyilatkozta Csank János a Zalai Hírlapnak, aki szerint még meglehet a továbbjutás.

hatharom-tipp: X A Debrecen-Haladás párharc annyival bonyolultabb, a szombathelyieknek legalább három gólt kell szerezniük és egyet sem kapniuk a biztos továbbjutáshoz, mivel a Loki idegenben tudott 2-0-ra nyerni.

A www.dvsc.hu szerint a hazaiak a hétvégi Győr elleni bajnoki (és persze a kétgólos előny) miatt nem a legerősebb kezdőcsapattal állnak ki, ettől függetlenül az Oláh Gábor utcában a Loki tűnik esélyesebbnek.

Komolyan vesszük a Ligakupa visszavágóját is, de az első meccs elég szerencsétlenül alakult, így reálisan nézve elég kevés esélyünk maradt a továbbjutásra. Ettől függetlenül természetesen nem feltartott kézzel megyünk Debrecenbe. Szoros eredményt várok, hiszen nem utazunk gyenge csapattal. Még akkor sem, ha több olyan játékos is otthon maradt, akire a hétvégén számítok. A sok sérült és beteg miatt, ha akarnám, sem tudnám vinni a rendes csapatomat. Biztos vagyok benne, hogy azok a fiúk, akik pályára lépnek, mindent megtesznek, hogy visszavágjanak az első meccsen elszenvedett vereségért” - mondta csapata hivatalos honlapjának Aczél Zoltán, a Haladás vezetőedzője.

Ha nem borul a „papírforma”  és az előnyből induló csapatok jutnak a kiírás döntőjébe, akkor megismétlődik az előző szezon párosítása.

Ligakupa, elődöntő második mérkőzés:


Debrecen-Haladás (2-0) 16.30 Digi Sport

Paks-Zalaegerszeg (2-1) 18.00 Sport1