Kézilabda

Magyar Kupa négyes döntő a hétvégén

  • VNA

Ezen a hétvégén Győrben kerül sor a Duna Takarék Női Magyar Kupa négyes döntőjére.

Az idei Magyar Kupa négyes döntő rangját emeli, hogy az érintett csapatok egyaránt az elmúlt héten zárult bajnoki alapszakasz élmezőnyében, az első öt között találhatók. Érdekesség viszont, hogy a tavalyi résztvevők közül idén egyedül a címvédő győriek jutottak be az elődöntőbe. A debreceniek utoljára két éve, a fehérváriak 2006-ban, míg a váciak 2005-ben verekedték be magukat a legjobb négy közé.

Az esemény keddi sajtótájékoztatóján, a budapesti Carma Caféban, Nemcsik Balázs, az MKSZ főtitkára kiemelte és megköszönte az esemény iránt megnyilvánuló jelentős médiaérdeklődést, és felhívta a figyelmet arra, hogy a győri végjáték mind a négy találkozóját élőben közvetíti a SportKlub Televízió.

Az Alcoa FKC RightPhone technikai igazgatója, Siti Bea elmondta, tisztában vannak a realitásokkal, így számukra a vasárnapi lesz az igazi meccs. Együttesüktől már a négyes döntőbe jutás is nagy tettnek számít, de ha már itt vannak, szeretnének érmet nyerni, ami felnőtt szinten viszonylag keveseknek adatik meg akár a bajnokságban, akár a kupasorozatokban. Reményét fejezte ki, hogy sok fiatal játékost felvonultató keretük számára ebben szokatlan közegben, felfokozott hangulatban is elérhető lesz ez a cél.

A SYMA-Váci NKSE képviseletében Németh András vezetőedző és klubigazgató azt emelte ki, nagy öröm számukra, hogy nehéz ágról, az FTC-vel szemben be tudtak kerülni a legjobb négy közé. Érzése szerint a DVSC-KORVEX ellenében van esélyük a döntőbe jutásra. Mint elmondta, a jó szereplés, az éremszerzés fontos számukra, miután a Magyar Kupában elért siker majdnem olyan értékes és rangos, mint a bajnokságban.

Az előző hat kiírás nyertese, a Győri Audi ETO elnöke, Vanyus Attila szerint álszerénység lenne, ha a bajnoki alapszakaszban is százszázalékos csapatnak nem a végső győzelem lenne az egyetlen célja. Az ETO egész héten a Magyar Kupa végjátékra gyakorol, de a győriek azt sem titkolják, hogy ez a kétnapos torna egyben az Itxako elleni, jövő heti BL-elődöntőre is jó felkészülésül szolgál számukra.

A szombati első elődöntőben a bajnoki alapszakasz 4. és 5. helyezettjének izgalmas csatájára van kilátás. A SYMA-Váci NKSE–DVSC-KORVEX összecsapást követően a legutóbbi 26 Magyar Kupa-mérkőzését megnyerő, házigazda Győri Audi ETO dolgát a székesfehérvári Alcoa FKC RightPhone igyekszik megnehezíteni. A bronzmérkőzést és a döntőt vasárnap rendezik, ugyancsak a Magvassy Mihály Sportcsarnokban.

PROGRAM
Elődöntő
2011. 04. 02. 18:00    SYMA-Váci NKSE–DVSC-KORVEX  TV: SportKlub (élő)
2011. 04. 02. 20:00    Alcoa FKC RightPhone–Győri Audi ETO KC  TV: SportKlub (élő)
Bronzmérkőzés
2011. 04. 03. 13:45  TV: SportKlub (élő)
Döntő
2011. 04. 03. 16:00  TV: SportKlub (élő)