Újpest

Egy derbin nincsenek előjelek - Rajczi Péter

Rajczi Péter szerint a pénteki, Ferencváros-Újpest örökrangadón nem számít, hogy a két klub hányadik pozíciót foglalja el a tabellán, csak a pillanatnyi forma és a koncentráció dönt.

Bár a tabellán nyolc hely választja el egymástól a feleket (a Fradi a 2., az Újpest a 10.), a pénteki derbit a lila-fehérek várhatják kedvező előjelekkel. 2003. novembere óta nem kaptak ki a zöld-fehérektől, ezalatt a több mint hét év alatt kilenc mérkőzésből hetet megnyertek, kétszer döntetlen született.

Az Újpest 29 éves támadója, Rajczi Péter mát hat gólt szerzett karrierje során a Fradi ellen, pénteken is arra készül, hogy bevegye az ellenfél hálóját az Albert Stadionban.
"Csak és kizárólag kellemes emlékeim vannak a Ferencváros elleni derbikről. Hat gólt szereztem a zöld-fehérek ellen, amelyből három győztes gól volt. Számomra nagyon emlékezetes a 2004-es, amikor Szűcs Lajossal csaptam össze, vagy harminc méterre a kaputól, és a labda végül magas ívben szállt a hálóba. Azzal egyenlítettünk. És akkor még nem is beszéltem az őszi 6-0-s, történelmi sikerről. Nem szeretném rangsorolni ezeket a gólokat, illetve találkozókat, mindegyik győztes derbi nagyszerű élmény" - mondta a csatár az Újpest hivatalos oldalának adott interjújában.

Rajczi szerint a két csapat bajnoki helyezéséből kiindulva felesleges esélylatolgatásokba bocsátkozni.
"Ez az, ami semmit nem számít egy derbin, itt minden megtörténhet. Stabilabb teljesítményt nyújtott a Ferencváros összességében, mint mi, de ezzel kár foglalkozni, mint ahogy azzal is, hogy az elmúlt két meccsüket elvesztették a zöld-fehérek. Egy derbin nincsenek előjelek, nincs tabella és nincs pontszám, csak pillanatnyi forma és koncentráció létezik. Úgy érzem, hogy kezdünk stabilabbak lenni, és én is egyre jobb formában érzem magam. Remélem, ez igazolást nyer az Üllői úton is!"