Forma-1 Ausztrál Nagydíj

A Sauber nem fellebbez

A versenypályán nagyszerűen teljesített a Forma-1-es Sauber csapat az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon, hiszen az újonc Sergio Perez a 7., csapattársa Kamui Kobajasi a 8. helyen ért célba. A futam után azonban a versenybíróság kizárta az istállót, mert szabálytalanságot találtak a kocsin. Mára kiderült, hogy a svájciak nem fellebbeznek a kizárás ellen.

Hiába a jó eredmény, kizárták a csapatot - Fotó: AFP
A műszaki előírások betartását minden futamot követően szóról szóra ellenőrzik a versenybírák, ám a Sauber hátsó szárnyán találtak némi szabálytalanságot: a felső légterelő elem görbületi sugara néhány milliméterrel túllépte a megengedettet.

A csapat vezetősége kedden közölte, hogy elfogadja a kizárásról szóló döntést és nem fellebbez ellene, bár nem gondolják komolyan, hogy a kis eltérés bármilyen teljesítménybeli előnyt jelentett volna.

Ettől nem lett jobb az autó, de tény: megszegtük a szabályokat. Azóta kiderült, az ellenőrzési eljárásaink során vétettünk hibát és gondoskodtunk róla, hogy ne forduljon elő hasonló a jövőben” – fogalmazott James Key, a Sauber technikai igazgatója.