Lapszemle

A hollandok szerint van Persie-t ki kellett volna állítani

A holland lapok nem túl elnézőek a tegnap, Európa-bajnoki selejtezőn a magyar válogatottat 5-3-ra legyőző Oranjéval, bár azt egyöntetűen elismerik, a csapat szórakoztató mérkőzésen tett nagy lépést a jövő évi kontinensviadal felé. A találkozóval bővebben foglalkozó újságok több érdekességet is hoznak az amszterdami meccsel kapcsolatosan.

Ruud van Nistelrooy és Juhász Roland csatázik a labdáért a Hollandia - Magyarország (5-3) Eb-selejtezőn.
A holland válogatott honlapja több cikkben is elemzi a tegnap esti Európa-bajnoki selejtezőt. Hosszabb interjút közölnek Ibrahim Afellayjal, akit az onsoranje.nl a mérkőzés legjobbjának választott, és megszólaltatják Rafael van der Vaartot is.

Nagyon fontos meccset sikerült megnyernünk. Az első félidőben csak arra vártunk, hogy legyen meg a 2-0, ehelyett a szünet után igazán katasztrofális teljesítményt nyújtottunk” - vélte Afellay.

Sok játékmegállítás kellett, hogy összeszedjük magunkat, és sikerüljön fordítani. Bebizonyosodott, hogy néhány perc óvatlanság is pontveszteséget jelenthetne, de végül sikerült szépen zárnunk az estét” - mondta a Barcelona szélsője, aki kiemelte, hogy minden magyar játékos sokkal jobban játszott, mint négy nappal korábban.

A második félidő elején olyan érzésem volt, hogy rossz filmbe csöppentem, amikor a magyarok a semmiből fordítottak” - fogalmazott van der Vaart, aki azonban egy percig nem félt attól, hogy az Oranje esetleg vereséget szenved.

A De Telegraaf honlapján a válogatottban mérföldkőhöz jutó Ruud van Nistelrooy véleményét „Őrület” címmel hozza a tegnapi meccsről. Külön jegyzetben említi meg, hogy Robin van Persie-t ki kellett volna állítania a norvég bírónak, mert kétszer is elrúgta a labdát sípszó után - legalábbis a BL-ben a Barcelona ellen ilyenért kapott pirosat.

A Volkskrant különös hangulatú beszámolót készített a találkozóról, többször is említik, hogy mennyire hiányzott a csapatból a válogatottól a mérkőzés előtt elbúcsúztatott Giovanni van Bronckhorst, és a második félidő első felében mutatott teljesítménye miatt valósággal leszedik a keresztvizet a Mathijsen által vezérelt védelemről.

A Voetball International szaklap 8 érdekes, bizarr tényt közöl összeállításában: kiemelik, hogy Gera, van Persie, Kuyt és Sneijder is a 21. válogatott góljánál tart, hogy legutóbb 12 éve esett legalább 8 gól az Oranje egy meccsén (1999 szeptemberében 5-5 a belgák ellen) és megemlítik, hogy Bert van Marwijk kapitánysága alatt először kapott három gólt a válogatott.

A mérkőzésről szóló beszámolóban hangsúlyozza a VI szakírója, hogy a holland csapat vacakul játszott és a második félidő elején rá sem lehetett ismerni, ám mindent egybevetve szórakoztató mérkőzésen tett hatalmas lépést az Európa-bajnokságra való kijutás felé.