Ligakupa

A Debrecen jutott a döntőbe

Nem született gól a Debrecen-Haladás Ligakupa-elődöntő második mérkőzésén, így az idegenben megszerzett kétgólos előnnyel a hajdúságiak jutottak a kiírás döntőjébe.

Coulibaly volt a párosítás nyerőembere - Fotó: www.haladasfc.nyugat.hu
Szép hazai támadással kezdődött az összecsapás, Kulcsár Tamás iramodott meg a jobb oldalon, középre tekerte a labdát, Mokánszki Norbert pedig kapásból lőtt kapura, de a lehetőség elhalt, mert a játékszer épp Mursits Roland kezébe repült.

A félidő első harmadában a vendégek próbálkoztak, többet is tartották a labdát, de Novakovic kapus a kezdeti bizonytalanságok ellenére magabiztosan hárította a szombathelyiek lövéseit.

Kijöttek a szorításból a hazaiak, egymás után két debreceni gólhelyzetet láthatott a közönség, az elsőt Mokánszki lőtte éppen csak kapu mellé, a második próbálkozás pedig Bódi Ádám nevéhez kötődik.

Kulcsár kihagyta a Loki legnagyobb helyzetét, Mokánszki ugratta ki és egyedül maradt a kapussal szemben, de nem sikerült a kapuba találnia. Két perccel később a másik kapunál is hatalmas helyzet maradt ki, Rajos Gábor 14 méteres lövése suhant el a kapufa mellett.

A 36. percben Yannick próbált akrobatikus mozdulattal gólt szerezni, de a kameruni légiós nem járt sikerrel, ettől függetlenül az ollózó mozdulat a félidő egyik legszebb momentuma volt. A helyzeteket és a labdatartást figyelembe véve kiegyenlített volt a játékrész.

Fordulás után sem változott a játék képe, picivel többet birtokolták a vendégek a labdát, de Debrecen kontrái nagy veszélyt teremtettek a Haladás kapuja előtt.

A 49. percben Yannick második helyzetét is elpuskázta, mivel lövés helyett a beadást választotta, de a vendégvédőt felszabadítottak. Néhány perccel később Mokánszki helyére beállt az első mérkőzés duplózója, Adamo Coulibaly.

A mérkőzés végéhez közeledve mintha mindkét csapat a lefújást várná, a gól egyik csapat játékában sem volt benne, rengeteg hibával játszottak a felek. A fordulás utáni legnagyobb helyzetet Bódi hagyta ki, Spiztmüller átadását hibázta el.

A 82. percben a játékvezető feltehetőleg tévesen nem adott büntetőt a hazaiaknak, amikor a frissen beállt Szakály Pétert lerántották a tizenhatoson belül, maradt a döntetlen. A hosszabbításban még Coulibaly előtt adódott két lehetőség, de ezen a mérkőzésen ő sem tudott betalálni.

Maradt a gólnélküli döntetlen, így a Debrecen jutott a Ligakupa döntőjébe, ahol a Paks-Zalaegerszeg kettős győztesével mérkőzik.

Ligakupa, elődöntő második mérkőzés:

Debrecen-Haladás 0-0


Továbbjutott: a Debrecen 2–0-s összesítéssel.