Bundabotrány

Újabb manipulált magyar meccsek?

  • MTI
Címkék:

Tavaly októberben és novemberben két Magyar Kupa-, illetve egy NB I.-es mérkőzésen visszaélések történtek - értesült a Népszava az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fogadási csalások kiszűrésére specializált egységének egyik tagjától.

A lap a keddi számában az egység magát - biztonsági okokból - megnevezni nem kívánó tagját idézte: „a fogadások száma és a tétek alapján minden találkozó gyanús lesz, amelyen az átlagtól eltérő jelenséget tapasztalunk”. A gyanús mérkőzések adatainak alapos elemzése után négy variáció lehetséges, ami közül a legsúlyosabb esetben piros jelzést kap akkor a beszámoló, ha minden kétséget kizáróan csalás történt. Az egység munkatársa hozzátette: a három magyar mérkőzésről – a párosításokat többszöri kérésre sem árulta el – piros jelentést küldtek az UEFA-nak, ahonnan az érintett országok futballszövetségei és nyomozó hatóságai is értesítést kaptak.

Borbély Zoltán, az MLSZ jogi- és kommunikációs osztályának vezetője a Népszavának azt mondta, hogy a nyomozás érdekeit súlyosan sértené, ha bármit nyilatkozna.