Tenisz

Murray edző nélkül maradt

Andy Murray a továbbiakban nem dolgozik együtt tanácsadójával, a spanyol Alex Corretjával. Az Australian Open elvesztett döntője után hullámvölgybe került, a világranglistán jelenleg ötödik játékosnak eddig sem volt állandó edzője, és most már tanácsadója sem lesz.

Andy Murray, a skót teniszező
Corretja 2008 áprilisa óta segítette Murrayt, a 2005-ben visszavonult spanyol a salakpályás tornákra készítette fel a legmagasabban jegyzett brit teniszezőt.

Andy Murray hivatalos oldalán jelentette be az együttműködés felbontását. "Az elmúlt három évben nagyon jó kapcsolatot alakítottam ki Alexszel, rengeteget tanultam tőle. Szeretném megköszönni neki a belémfektetett kemény munkáját, a lelkesedését, elköteleződését. Ezután is a barátomnak és a mentoromnak tekintem őt."

A világranglista egykori 2. helyezettje a történtek után "megvizsgálja az edzőkérdést". A nyolcszoros Grand Slam-győztes Ivan Lendl sajtóhírek szerint már felajánlkozott neki segítőnek.

Murray a legutóbbi négy mérkőzését elveszítette, kemény borításon szettet sem nyert Rotterdamban, Indian Wellsben és Miamiban.