Kézilabda

Brazília és Hollandia ellen készülnek a nők a vb-selejtezőre

  • VNA

A magyar női kézilabda-válogatott Brazília és Hollandia ellen készül a júniusban esedékes németek elleni világbajnoki selejtezőre.

A hasznosnak bizonyult múlt heti, háromnapos összetartás után legközelebb három hét múlva gyakorolhat együtt női kézilabda-válogatottunk. A keret április 18-án találkozik Tatán, majd a négy napos edzőtáborozást követően átköltözik Százhalombattára. A húsvéti hétvégén ugyanis hazai rendezésű válogatott tornán szerepel a Németország elleni, sorsdöntő júniusi világbajnoki selejtezőre készülő csapat.

A hármas megmérettetés keretében előbb Dabason az a holland válogatott lesz az ellenfél, amely a legutóbbi találkozás során, a decemberi kontinensviadalon igencsak meglepte a mieinket. Másnap, Százhalombattán az idei világbajnokság rendezője, az Európában – így hazánkban is – légióskodó sztárok sorát felvonultató Brazília ellen lépnek pályára Mátéfi Eszter szövetségi kapitány tanítványai. A németalföldi és a dél-amerikai vendégek a nyitónapon, Tökölön mérkőznek meg egymással. A magyar válogatott mindkét mérkőzését élőben közvetíti az RTL Klub.

A felkészülési torna programja:
2011. április 22. (péntek), Tököl: Brazília–Hollandia
2011. április 23. (szombat), Dabas: Magyarország–Hollandia
2011. április 24. (vasárnap), Százhalombatta: Magyarország–Brazília