Forma-1

A TV-ben is siker volt Vettel győzelme

  • VNA

A német televíziónézők is kíváncsiak voltak Sebastian Vettel bemutatkozására, az Ausztrál Nagydíjat közvetítő RTL új rekordot könyvelhetett el.

A németek Formula-1-es világbajnoka, Sebastian Vettel nyerte meg a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat. A futam iránt a szokottnál is nagyobb érdeklődést tanúsítottak Németországban a rajongók. A versenyt vasárnap kora reggel közvetítő RTL csatorna tájékoztatása szerint ugyanis 4,19 millió nézőjük látta a futam rajtját, amely rekordnak számít az Ausztrál GP közvetítését tekintve.  Az aktuálisan tévézők 49,5%-a az F-1-es futamot nézte akkor, ami szintén remek mutatónak tekinthető.

Az újabb Vettel győzelem a legfontosabb célcsoportnak tekintett 14-49 éves korosztály esetében is sikeres volt, amelyből 1,68 millióan nézték a másfél órás versenyt. Az utóbbi két évben a hasonló időben rendezett ausztráliai versenyt 3,66 millió néző izgulta végig a németországi közvetítések során. A futam során egyébként még nőtt is a verseny nézettsége, a futam végén már több mint öt millióan figyelték a kockás zászlót. A verseny délutáni (13.30-kor kezdődő) ismétlésére is sokan voltak kíváncsiak az RTL-en, amelyet a német televíziós adatok szerint 2,02 millióan láttak.