NB I

Kiss Zoltán fél évre kidőlt az Újpestből

A védelem bármely posztján bevethető játékos a Górnik Zabrze elleni gálamérkőzésen szenvedett súlyos térdsérülést, így hosszabb pihenőre számíthat.

UTEKovács Dániel és Vermes Krisztián után súlyos térdsérülést szenvedett Kiss Zoltán is, akit a Górnik Zabrze elleni gálamérkőzésen kellett lecserélni. Az orvosi diagnózis szerint a védő első keresztszalag és belsőszalag-szakadást szenvedett. A keresztszalag operációjára május 7-én kerülhet sor, a visszatérés pedig fél év múlva várható.

“Sajnos már az öltözőben jól sejtettem, hogy nagy a gond… A kórházban megállapították, hogy az első keresztszalag illetve a belsőszalag elszakadt a bal térdemben. Ma leszívták a vért a sérült térdemből, és kaptam egy rögzítőt, amelyet hat hátig kell hordanom, és csak azután tudják megműteni a keresztszalagom anélkül, hogy tovább sérülne a belsőszalagom. Három hétig most feküdnöm kell, utána azonban állítanak a rögzítőn, és akkor mankóval közlekedhetek. Úgy néz ki, megvan az operáció időpontja is, május 7-én műtenek, és csak ezután jöhetnek a további fejlemények, addig gyakorlatilag nem csinálhatok semmit. A sérülés hatalmas balszerencse következménye, hiszen az egyik lengyel játékos megtolta előttem a labdát, én pedig egy gyors irányváltoztatás közben rosszul léptem, utána pedig már éreztem, hogy baj van. Nagyon készültem a Ferencváros elleni derbire, sajnálom, hogy nem léphetek pályára. Úgy gondolom, jó formában és jó erőben voltam, így a legrosszabbkor jött számomra ez a sérülés. Nagyon szurkolók a srácoknak pénteken, remélem, folytatják a zöld-fehérek elleni remek sorozatot” – mondta Kiss Zoltán az ujpestfc.hu-nak.