NHL

A Pittsburgh mostanában a szétlövésekben erős

A Boston a keleti első otthonában biztosította rájátszásbeli szereplését

Sorozatban negyedszer győzött szétlövésben vasárnap a Pittsburgh az NHL-ben. Ezúttal a Florida Pantherst múlták felül Kovaljov találatával. A ligaelső Vancouver halmozza a klubcsúcsokat, ötvenedik szezonbeli diadaluk mellett sorozatban nyolcadszor nyertek idegenben, ami új rekord a csapat történetében. A Boston Bruins a Keleti Főcsoportot vezető Philadelpha Flyerst győzte le idegenben, ezzel biztosítva a rájátszásbeli részvételét.

Gólgazdagnak nem nevezhetjük a Pittsburgh-Florida mérkőzést, ráadásul a két találat is alig több mint két perccel egymás után született a második harmad hajrájában. Ryan Carter egy távoli lövésbe piszkált bele, és zavarta meg ezzel a bravúrokat halmozó Fleuryt, megszerezve a vezetést a Panthersnek. A Penguins pedig Lovejoy éles szögből a rövid pipába küldött korongjával egyenlített. Ezeken kívül tehát nem volt több gól, így a szétlövés döntött a két csapat között a hazaiak javára, Kovaljov volt egyedül eredményes.

Kovaljov lövi be a Pittsbugh győztes gólját a Florida elleni NHL-mérkőzésen 2011 máricusában

A Pingvinek ezzel sorozatban negyedszer nyertek büntetőpárbajban, azaz mondhatjuk, hogy ha már a támadójátékuk gyenge a sérült Crosby és Malkin nélkül, a védelmüket összekapták. De azért a hokiban nehéz a kevésgólos döntetlenekre játszani, nem is valószínű, hogy ezzel a "taktikával" messzire jutnak a rájátszásban.

A Vancouver viszont egyre messzebbre jut az alapszakaszban, amit már a klubcsúcsnak számító eredmények is mutatnak. Ötvenedik győzelmüket érték el vasárnap, ráadásul sorozatban a nyolcadikat idegenben, mindkettő rekord a csapat történetében. Chris Higgins és Cory Schneider kapus voltak a Colombus elleni diadal hősei. Előbbi előkészítette Ehrhoff vezetést jelentő gólját az első játékrészben, majd maga is duplázott a harmadikban, utóbbi pedig 40 lövésből mindössze egyet engedett maga mögé. Annak ellenére, hogy többnyire a Canucks kapuja előtt zajlott a játék (ők csak 24 lövésig jutottak), fölényesre sikerült a győzelem, hiszen sokkal jobban értékesítették a lehetőségeiket. A Nyugati Főcsoport megnyerésétől már nem nagyon mentheti meg semmi a Vancouvert, hiszen 12 pont az előnyük a Detroit előtt, de összesítésben is 9 pont a fórjuk a Philadelphiával szemben.

Ráadásul a Flyers hazai jégen kapott ki vasárnap este a Bostontól, amivel a vendégek be is biztosították rájátszásbeli helyüket, mivel a saját csoportjukat már matematikailag is megnyerék. Egyébként is jellemzőbb keleten, hogy eldőlnek a dolgok, hiszen a playoffba még bejutó nyolcadik Buffalo és a már kiesőnek számító Carolina között öt pont a differencia, míg nyugaton az ötödik és a tizedik között hat egység.

Visszatérve a Bostonra: a Bruins nagy küzdelemben győzött Philadelphiában, a hazaiak szerezték meg a vezetést Versteeg találatával az ötödik percben, majd Horton és Marchand egy-egy emberlőnyös góllal fordították meg az eredményt. A Flyers ezzel a vereséggel magára engedte főcsoportbeli riválisait, elsősorban a Washingtont (két pont a különbség), ráadásul következő meccsét csoportbeli nagy riválisával, a Pittsburgh-gel játssza, azaz ebből a szempontból könnyen bajba kerülhet.

NHL, vasárnapi eredmények:

Pittsburgh Penguins-Florida Panthers 2-1 - szétlövés után
Atlanta Thrashers-Ottawa Senators 5-4 - szétlövés után
Columbus Blue Jackets-Vancouver Canucks 1-4
Philadelphia Flyers-Boston Bruins 1-2