Barcelona

Rosell nem fizet 50 millió eurót Fabregasért

A Barcelona elnöke irreálisnak tartja az Arsenal katalán középpályásának átigazolásáért elvárt összeget, így kizárta a lehetőséget, hogy hazacsábítsa a 23 éves játékost.

Sandro Rosell - Fotó: AFP
Sandro Rosell szerint a Barcelona szeretné, de nem fogja nyáron leigazolni Cesc Fabregast, mivel az Arsenal által kért horribilis összeget nem fizetik ki a játékosért. A játékos átigazolása már tavaly nyáron is terítéken volt, de akkor Arsene Wenger, a londoniak vezetőedzője meghiúsította csapatkapitánya hazatérését.

A Barcelona egészen biztosan nem fog 50 millió eurót fizetni az Arsenalnak Fabregasért nyáron. Igaz, hogy Guardiola ragaszkodna hozzá, de eldöntöttük, hogy ennyit nem fizetünk érte” - nyilatkozta a klubelnök.

Egészen egyszerű az indok, hogy miért nem igazoljuk le. A labdarúgásban minden évben csökkennek az árak és mi tavaly 40 millió eurót kínáltunk, ezért 50 millió már lehetetlen” - tette hozzá Rosell.

Ettől függetlenül jelezte, hogy a Barca kész tárgyalóasztalhoz ülni a londoniakkal, ha Guardiola vezetőedző csak vele tudja elképzeli a jövőt, azonban azt is elmondta, hogy megromlott a kapcsolat az Arsenallal, amióta az angolok leigazolták a katalánok fiatal tehetségét, Jon Toralt. Ugyanis Rosell szerint az Ágyúsok erkölcstelen eszközökkel csábították magukhoz a játékost.

Ha az edző követeli Fabregast, tárgyalunk velük, de egy korrekt határnál nem megyünk tovább, inkább várunk egy másik lehetőségre. Cesc jövője a saját kezében van, mi csak az Arsenallal tudunk tárgyalni. Az átigazoláshoz egyébként is el kell adnunk néhány játékost, ráadásul a Toral-incidens óta nem jó a kapcsolatunk” - fejezte be mondandóját a Barcelona első embere.