Forma-1 Ausztrál Nagydíj

Kizárták a Saubert, fellebbeznek

Szabálytalannak találta a versenyigazgatóság a Sauber autóinak hátsőó légterelőit a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj után, ezért utólag kizárták a japán Kamui Kobajasit és az újoncként bravúros hetedik helyet szerző mexikói Sergio Perezt is. A csapat nem érti a döntést, és fellebbezni készülnek.

A Sauber autóin a hátsó szárnyak alakja a szabályzat két ponja alapján is szabálytalan volt, emiatt a melbourne-i futam után kizárták az istállót.

"Meglepő és elszomorító döntés" - kommentálta James Key, a csapat műszaki igazgatója. "Úgy tűnik, a legfelső hátsó légterelő felszínével nem stimmelt valami, ami azonban nem munkafelület, így igazából nem is fontos. Az biztos, hogy emiatt semmiféle előnybe nem kerültünk. Mevizsgáljuk az alkatrészeinket, hogy jobban átlássuk a helyzetet, és fellebbezzünk majd."

Ha a büntetés érvényben marad, a hetedik és a nyolcadik helyről kizárt Perez illetve Kobajasi helyére Massa és Sutil lépnek előre, valamint Buemi és Di Resta kerülnek a pontszerző kilencedik és tizedik pozícióba. Ezzel Perez helyett a skót újonc mondhatná el magáról, hogy első futamán pontot szerzett.