U17-es válogatott

Magabiztos siker Izland ellen az elitkörben

A magyar U17-es válogatott az Európa-bajnoki selejtező elitkör második mérkőzésén Bükön lépett pályára Izland ellen. Korosztályos csapatunk Novothny Soma és Szécsi Márk góljával magabiztos, 2-0-ás győzelmet aratott.

Az oroszok elleni vereség után a hazai rendezésű minitorna második játéknapján válogatottunk a románok elleni mérkőzésen 0-0-ás döntetlent játszó Izlanddal mérkőzött meg. Magabiztos, jó játékkal, végig fölényben játszva nyertük meg 2-0-ra a találkozót.

"A mérkőzést mérföldkőnek ítélem meg a csapat teljesítménye szempontjából - mondta a lefújás után Bene Ferenc szövetségi edző. - Az első félidőben kevés párharcot tudtunk megnyerni a középpályán, ezért fontos volt a szünet előtt megszerzett vezető gól, ami megnyugtatta játékosaimat. A második félidőben feljavult a játékunk, ekkor már helyenként olyan fölényben futballoztunk, ami európai szinten jelentősnek mondható, és végül teljesen megérdemelten szereztük meg a győzelmet."

A csoport másik mérkőzésén Románia 2-1-es győzelmet aratott az oroszok ellen, ami azt jelenti, hogy az utolsó játéknapon a magyar-román-orosz hármas közül kerül ki a kvartett győztese, amely részt vesz májusban a szerbiai kontinensviadalon.

Az Eb-selejtező utolsó játéknapjának programja:
Március 29., kedd:
Magyarország-Románia 17 óra, Szombathely
Oroszország-Izland 17 óra, Bük

A csoport állása: 1. Románia 4 pont, 2. Magyarország 3 pont (3-2), 3. Oroszország 3 pont (3-3), 4. Izland 1 pont.

Forrás: mlsz.hu