Magyar-holland

Jimmy Jump magyar követői fizethetik ki az UEFA-bírságot - videó

Az MLSZ hivatalos közleményben tudatta, hogy a péntek esti Magyarország-Hollandia Eb-selejtezőn a két pályára beszaladó mozgássérült-kisérőre hárítja az UEFA által várhatóan kiszabandó bírságot.

A Magyar Labdarúgó Szövetség kiemelt figyelmet szentel azoknak a szurkolóknak, akik mozgásukban korlátozottak, és nem tudnak a lelátón helyet foglalni a válogatott mérkőzésein, ezért ők a találkozókon kísérőikkel a pálya mellett foglalhatnak helyet. A Magyarország-Hollandia Eb-selejtező mérkőzésen két kísérő visszaélt a bizalommal, a találkozó második félidejében beszaladtak a játéktérre, és a biztonsági szolgálat embereinek kellett lefogniuk, majd a pályáról kivezetniük őket. Amennyiben az UEFA az incidens miatt az MLSZ-re pénzbüntetést szab ki, ennek összegét a szövetség polgári peres eljárás keretében áthárítja a mérkőzés rendjét megzavaró személyekre. Ugyanakkor az MLSZ szeretne köszönetet mondani annak a közel 25 ezer szurkolónak, akik az eredmény ellenére végig sportszerűen buzdították a csapatot. 

A magyar válogatott a pénteki esti Európa-bajnoki selejtezőn 4-0-s vereséget szenvedett a holland válogatottól a Puskás Ferenc Stadionban.