Magyar-holland

Nem ijedünk meg tőlük - Dzsudzsák Balázs

A PSV Eindhoven magyar légiósa szerint a hollandok a favoritok a Magyarország elleni Európa-bajnoki selejtezőn, ettől függetlenül válogatottunk félelem nélkül lép pályára a vb-döntős ellenféllel szemben a Puskás Ferenc Stadionban.

Dzsudzsák edzés közben - Fotó: MTI
Dzsudzsák Balázs lőtte a magyarok egyetlen gólját a tavaly júniusában rendezett Hollandia elleni barátságos mérkőzésen, ahol a Tulipánosok végül 6-1-re tudtak győzni. Ennek ellenére a játékos nem fél az ellenfeleinktől, szerinte pénteken egy sokkal jobb magyar válogatottal találja majd szembe magát Bert van Maarwijk legénysége. 

Ha visszagondolok arra a mérkőzésre, még mindig szégyenkezem. Én még rosszabbul éreztem magam, mint a társaim, mert az a nemzet mérte ránk a csapást, ahova klubkarrierem köt” - mondta a PSV játékosa, aki eddig 15 gólt szerzett az Eredivisieben.

Azzal a meccsel ellentétben a mai mérkőzésnek sokkal nagyobb a tétje, mivel a 2012-es Európa-bajnokság E jelű selejtezőcsoportjában jelenleg a második helyen áll a magyar válogatott, így kulcsfontosságú lehet a jó szereplés a pénteki és a jövő hét keddi amszterdami összecsapáson, a továbbjutási esélyek életben tartásához.

A legnagyobb riválisunk a csoportban nem Hollandia, hanem a svédek. A világbajnokságon döntős ellenfél borzasztóan erős, de ez nem jelenti azt, hogy megijedünk tőlük. Mi is egészen jól teljesítünk a csoportban, egyre erősebbek leszünk. Ők az esélyesebbek, de ha lebecsülnek bennünket, meglephetjük őket” - tette hozzá Dzsudzsák.