Bayern München

Jupp Heynckes váltja van Gaalt - hivatalos

Jupp Heynckes váltja a június végén távozó Louis van Gaalt a Bayern München kispadján - adta hírül a klub hivatalos oldala. A szakemberrel 2013. június 30-ig szóló megállapodást kötött a vezetőség.

Már napok óta kész tényként lehetett kezelni, hogy a jelenleg a Bayer Leverkusent irányító szakember érkezik a nyáron a bajorok kispadjára, a szerződés most hivatalosan is megköttetett. Heynckes kontraktusa az idény végéig szólt a Gyógyszergyáriaknál, amit nem akart meghosszabbítani, így semmi sem állt az új munka útjába.

A szakemberrel 2013. június 30-ig szóló megállapodást kötött a Bayern München vezetősége.

"Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült egy kétéves szerződést kötnünk, Jupp Heynckes volt az első számú jelöltünk a poszta. Meg vagyok róla győződve, hogy rendkívül sikeres lesz az együttműködésünk" - mondta Karl-Heinz Rummenigge, az igazgatótanács elnöke.

"Eltekintve attól, hogy mindig is jó kapcsolatot ápolok a Bayern München vezetőivel, mindig is lenyűgözött a klub szakami háttere. Már kétszer dolgoztam itt edzőként, tudom, milyen fantasztikus a hangulat, ez nagyban megkönnyíti a munkát" - nyilatkozta Heynckes.