Magyar-holland

2-0-ra vezetnek egy félidő után a hollandok

Rafael van der Vaart 8., és Ibrahim Afellay 45. percben lőtt találatával 2-0-ra vezet a holland válogatott a magyarok ellen Európa-bajnoki selejtezőn. A magyarok az első tíz percben kifejezetten bátran, kezdeményezően játszottak, de két védelmi hiba elég volt a kapott gólokhoz.

Európa-bajnoki selejtező, E-csoport:

MAGYARORSZÁG-HOLLANDIA 0-2 (az első félidő után)
Gólszerző: Van der Vaart (8.), Afellay (45.)
Sárga lap: Van Persie (18.)

Budapest, Puskán Ferenc Stadion, vezeti: Carlos Velasco Carballo (spanyol)

Magyarország: Király Gábor - Vanczák Vilmos, Lipták Zoltán, Juhász Roland, Laczkó Zsolt - Varga József, Elek Ákos - Koman Vladimi, Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázs - Rudolf Gergely. Szövetségi kapitány: Egervári Sándor.
Cserepad: Fülöp Márton, Pintér Ádám, Tököli Attila, Czvitkovics Péter, Vadócz Krisztián, Lázár Pál és Priskin Tamás.

Hollandia: Vorm - Van der Wiel, Mathijsen, Heitinga, Pieters - N. de Jong, Van der Vaart - Kuyt, Sneijder, Afellay - Van Persie. Szövetségi kapitány: Bert van Marwijk.
Cserepad: Boschker, Boulahrouz, Vlaar, Emanuelson, Strootman, Elia, Van Nistelrooy.

A mérkőzés előtt Csányi Sándor, az Magyar Labdarúgó Szövtség elnöke, valamint Vági Márton főtitkár búcsúztatta el a válogatottól Dárdai Pált, aki 1998-tól 2010-ig 61 alkalommal lépett pályára a nemzeti csapatban.

Carballo bíró sípszavára  a vendégek kezdték a mérkőzést. A magyarok bátorságára nem lehetett panasz, résen kellett lenniük a holland védőknek. Az 5. percben Dzsudzsák iramodott meg a bal szélen, a beadást Pieters fejelte ki Rudolf elől. Három perccel később Rudolf előtt adódott lehetőség, a tizenhatos vonaláról, jobbról lőtt, Vorm fogta.

Az ellentámadásból viszont jött a hidezuhany: Sneijder indult meg a bal oldalon, az üresen hagyott Van der Vaarthoz passzolt, aki 12 méterről lőtt a kapu közepébe, Király csak beleérni tudott (0-1).


Sajnos korán hátrányba kerültünk, pedig mi domináltunk a gól előtt. Néhény percig kissé megtorpant a magyar csapat, míg a hollandok erőre kaptak. Van Persie adott be a 10. percben, de elszállt Kuyt feje felett a labda. Szerencsére nem estünk kétségbe a kapott gól után, a 11. percben Elek került a kapu elé, a tizenhatosról lövés helyett cselezni kezdett, elvették tőle a labdát. Ahogy teltek a percek, kiegyenlítetté vált a találkozó, a hollandok nem erőltették mindenáron az akciókat, inkább a térfelükön tartották a labdát, türelmesen passzolgattak, bejátszották a területet. Labdabirtoklásban fölényben voltak, de védőink állták a sarat, és a támadásokban sem álltunk le, a 23. percben Dzsudzsák elől van der Wielnek kellett tisztáznia.

A 28. percben Sneijder csavart rá távolról egy szabadrúgást, Királyról kipattant a labda, szerencsére nem lett belőle baj. Egy perccel később Dzsudzsák cselezte át magát két emberen, éles szögből elküldött lövését fogta a kapus. A PSV légiósa volt a legaktívabb, de ebből kifolyólag túlságosan egyoldalas volt a magyarok játéka.

A 29. percben egy gyors holland kontra végén Afellay küldte rá, de elsüvített lövése a kapu felett. A 34. percben egy labdaszerzést követően Rudolf célozta meg a kaput, de blokkoltak a védők.

A hollandok lendületével szemben tanácstalanok voltunk, ha megindultak, pillanatok alatt a kapu előtt teremtek, a befejezéseik viszont többször pontatlanok voltak. Nem úgy a 45. percben, Van der Wiel remek labdát adott az üresen maradó Afellaynak, aki 12 méterről ballal a jobb sarokba bombázott (0-2). Sajnos szünet előtt kétgólosra nőtt a hátrányunk. A hollandokon látszott, hogy nem teszik oda teljesen magukat, talán ezt kellene kihasználnia az Egervári-csapatnak. A magyarok legjobbja eddig Dzsudzsák, sajnos a többiek nem tudtak felnőni hozzá.