U21-es válogatott

Vereség az osztrákoktól, továbbra sem tudunk gólt szerezni

Vereséggel nyitotta az évet U21-es labdarúgó-válogatottunk: Róth Antal együttese idei első nemzetközi mérkőzésén 2-0-ás vereséget szenvedett csütörtökön Ausztriától. Szomszédaink már az első húsz perc után kettővel vezettek, és nem engedték ki a kezükből az irányítást. Gosztonyi András lábában benne volt az egyenlítés, de ezen az estén a szerencse is elpártolt a magyarok mellől.

U21-es felkészülési mérkőzés:
Magyarország-Ausztria 0-2 (0-2)

Gólszerző: Weimann (14.), Holzhauser (18.).

Az osztrákok kezdték aktívabban a mérkőzést, de kapuralövésig a magyarok jutattak először: a 6. percben Katona Máté lőtt fölé 16 méterről. A következő nagy helyzet is a mieink előtt adódott, Eppel Máté előtt éppen tisztáztak a védők. A kontrából viszont megszerezték a vezetést a vendégek: Drazan indult meg a bal szélen, a beadására érkező Weimann becsúszva a jobb alsó sarokba lőtt (0-1). Négy perccel később már kettővel mentek a Sógorok, Holzhausert magára hagyták a védők, közelről lőtt Gulácsi kapujába (0-2). A kétgólos előny birtokában teljesen átvette az irányítást Andreas Herzog együttese, a szerencsén múlt, hogy nem kaptunk több gólt. Magyar részről Balázs Benjámin lövése veszélyzetette az oszták kaput, de védett az osztrák portás, ahogyan Kiss Máté tüzelésénél is.

Szünet után megélénkültek a mieink, de ellenfelünk sem engedett le. A 47. percben Gosztonyi tesztelte a csereként beálló Strassert, de a kapus védett. Sajnos a játék képét tekintve a magyar próbálkozások ellenére az osztrákok tartották az előnyt. A 70. percben Gosztonyi került ziccerbe, de felülről súrolta a hálót a lökete. Benne volt a mérkőzésben a szépítő gól, de a szerencse elpártolt mellőlünk, a 85. percben Simon András az üres kapuba guríthatott volna, de ott termett egy védő, aki kirúgta a labdát a gólvonalról.

Az osztrákoktól elszenvedett 2-0-ás vereség azt jelenti, hogy 548 perc után sem rúgott gólt az U21-es válogatott. A közönségre viszont nem lehetett panasz: Sopronban a félezer néző végig biztatta a magyarokat, kisgyermekes családok, kisiskolások zúgták a "Ria-Ria, Hungáriá"-t.