Miami tenisztorna

Szávay nagy csatában jutott tovább

  • MTI

Szávay Ágnes három játszmában nyert a kínai Csang Suaj (Zhang Shuai) ellen közép-európai idő szerint szerdán késő este Miamiban a 4,5 millió dollár összdíjazású keménypályás női tenisztorna első fordulójában.

SZÁVAY Ágnes visszaüti a kínai Csang Suaj (Zhang Shuai) labdáját Miamiban 2011. március 23-án, a 4,5 millió dollár összdíjazású keménypályás női tenisztorna első fordulójában vívott mérkőzésén. A találkozót a magyar teniszező 2:6, 6:3, 6:2 arányban megnyerte.
A mérkőzés honlapja szerint az összecsapás 1 óra 51 percig tartott.

A magyar játékos nagy küzdelemben veszítette el a nyitó szettet. A folytatásban egészen 3:3-ig fej fej mellett haladt a két teniszező, majd Szávay elnyerte riválisa adogatójátékát és végül közel egyórás csatában kiegyenlített.

A mindent eldöntő utolsó játszmában Szávay kiválóan kezdett, a második játékban brékelte riválisát (2:0), de a kínai azonnal visszaszerezte amit elveszített (2:2). A folytatásban újra a 22 esztendős magyar kerekedett felül, 5:2-es vezetésénél két meccslabdához jutott, amelyek közül már az első értékesítette.
Szávay a következő körben a 17. helyen kiemelt orosz Anasztaszija Pavljucsenkovával találkozik.

WTA-torna, 1. forduló (a 64 közé jutásért):

SZÁVAY ÁGNES-Csang Suaj (kínai) 2:6, 6:3, 6:2
Peng (kínai)-Arn 6:1, 6:2