Műkorcsolya

Moszkva rendezi a világbajnokságot

  • VNA

A nemzetközi szövetség döntésének értelmében Moszkva rendezheti meg a japán földrengés miatt elmaradt műkorcsolya világbajnokságot.

Csütörtökön végre felszállt a fehér füst és eldőlt, hogy Moszkvában rendezik meg az idei műkorcsolya világbajnokságot. Az is eldőlt, hogy a vb-re április 25. és május 1. között kerül majd sor az orosz fővárosban. Az oroszok a 14 ezer férőhelyes Hodinka Arénát jelölték ki helyszínnek, amely 2007-ben a jégkorong-világbajnokságnak adott otthont. Moszkvában legutóbb 2005-ben volt műkorcsolya-vb, ahol a házigazdák a négy aranyéremből hármat otthon tartottak, csak a svájci Stéphane Lambiel tudott még az orosz korcsolyázókon kívül nyerni .

Moszkva mellett még Kanada (Vancouver), az Egyesült Államok (Colorado Springs vagy Lake Placid), Finnország (Turku), Ausztria (Graz) és Horvátország (Zágráb) küldte el a jelentkezését a – meglehetősen szűkre szabott - keddi határidőre. Az eredetileg házigazdának kijelölt tokiói szervezők a március 11-én bekövetkezett, több ezer halálos áldozattal járó természeti katasztrófa után mondták vissza a rendezést, amelyet a körülményekre való tekintettel a Nemzetközi Korcsolya Szövetség (ISU) elfogadott.