Borussia Dortmund

Kagawa segítséget kér Japán számára

A középpályás egy taxiban ült, amikor megremegett a föld Japánban

Sindzsi Kagawa, a Dortmund sérült támadó középpályása visszatért Japánból Németországba, és Dortmundban folytatja a rehabilitációját. A klub sajtótájékoztatóján beszélt a saját élményeiről a két héttel ezelőtti földrengés kapcsán, és "német barátai" segítségét kérte.

Sindzsi Kagawa a Borussia Dortmundban

Kagawa az Ázsia Kupa elődöntőjében sérült meg, lábközépcsonttörést szenvedett, ami miatt áprilisig nem játszhat. Mostanáig hazájában, Japánban kezeltette a sérülését, így ott volt akkor is, amikor március 11-én földrengés sújtott le az országra. Egészen pontosan épp egy taxiban utazott Jokohamából Tokióba.

"Az áram azonnal elment, az utcák bedugultak, pillanatok alatt óriási káosz alakult ki" - mesélt élményeiről a középpályás.

A földrengés után délebbre, oszakában élő családjához költözött, és ott folytatta a rehabilitációt. Ezen a héten utazott vissza Dortmundba, hogy tovább készülhessen a visszatérésre, de természetesen foglalkoztatják az otthon történő események.

"Minden órában ezen jár az agyam, és minden történést figyelemmel követek" - mondta a játékos, akinek rokonai csak a kevéssé veszélyeztetett Oszakában élnek, de a katasztrófa által leginkább sújtott Szendajban sok barátja van, hiszen öt éven keresztül ő is ott járt iskolába. Így nem a családja miatt aggódik leginkább, akiket legrosszabb esetben Németországba költöztet. Japán nevében megköszönte az eddig kapott támogatást, és további segítséget kért "német barátaitól." Ez utóbbit németül, annak ellenére, hogy még mindig hadilábon áll a nyelvvel.

A bajnokság végén a Borussia Dortmund barátságos mérkőzést játszott volna a japán olimpiai válogatottal, de a földrengés miatt ezt nem tartják meg, helyette viszont valószínűleg sor kerül egy jótékonysági találkozóra, amin a sárga-feketék az Európában játszó japánok csapatával mérkőznek meg.