Japán földrengés

Clijsters nem mer Tokióba utazni

  • MTI

A januári Australian Opent megnyerő belga Kim Clijsters a március 11-i földrengésben megrongálódott fukusimai atomerőmű radioaktív sugárzása miatt nem vesz részt ősszel a tokiói tenisztornán.

"Az egészség és a biztonság mindennél fontosabb, ezért kellemetlen érzés fog el, ha az odautazásra gondolok" - jelentette ki kedden a női világranglista második helyén álló sztár. "Minden együttérzésem a japán népé, nehéz a teniszre koncentrálni, amikor ott az életükért küzdenek az emberek."

Clijsters hozzátette, hogy októberben a pekingi versenyen sem indul. A jelenleg ugyancsak Miamiban teniszező svájci Roger Federer és amerikai Andy Roddick úgy nyilatkozott: még nem gondolkozott azon, hogy ott lesz-e a tokiói férfi tornán októberben.

A több ezer áldozatot követelő földrengés és szökőár következményei miatt a tervezettnél két héttel később kezdődik el a japán baseballbajnokság. A szigetországban rendkívül népszerű sportág április 12-i nyitófordulójában csak nappali mérkőzések lesznek, a szövetség az áramkorlátozásokkal indokolta a döntést.