Magyar válogatott

Jobban megy nekem a válogatottban, mint tavaly - Dzsudzsák Balázs

A szélső feledtetni szeretné a 6-1-es hollandiai vereséget

A holland telegraaf.nl a közelgő válogatott mérkőzésről faggatta a PSV játékosát, aki szeretne bosszút állni a tavalyi 6-1-es vereségért az Oranjén, de tisztában van vele, hogy még mindig nem mi vagyunk az erősebbek.

Dzsudzsák Balázs gólöröme Litvánia ellen 2010 őszén

"A tavaly júniusi mérkőzés időzítése nagyon rossz volt. Mi a szabadságunkra készültünk, az Oranje pedig a világbajnokságra, így ki voltak hegyezve" - kezdte Dzsudzsák. "Személy szerint rajtam is nagy volt a nyomás, mivel többen kritizáltak amiatt, hogy a válogatottban nem játszom úgy, mint a PSV-ben. Azt hiszem, ez azóta változott, a nemzeti csapatban is jobban megy, mint tavaly."

A szélső kiemelte, hogy nem kell extra motivációt keresniük a két mérkőzés előtt, ugyanakkor továbbra is a narancsmezeseké a jobb csapat. "Biztos vagyok benne, hogy a rengeteg szurkolóval a hátunk mögött keményen fogunk hajtani. Ráadásul egyelőre esélyünk is van arra, hogy kijussunk az Európa-bajnokságra. De őszintének kell lennünk: Hollandia még mindig erősebb nálunk. A pontszerzésnek is örülnünk kellene, amihez szívesen járulnék hozzá góllal."