NHL

A Washington a Philadelphia elleni rangadón biztosította helyét a rájátszásban

A Tampa Bay otthon kapott ki a New York Islanderstől

A Washington Capitals már három góllal is vezetett, végül csak a szétlövésben tudta legyőzni a Philadelphia Flyerst az NHL keddi fordulójában, de a fővárosiak már így is biztosan a rájátszás résztvevői lesznek. A Tampa Baynek még van miért izgulnia, főleg, ha az utóbbi hetekben mutatott formáját nézzük. Ezúttal a nem túl veretes New York Islanderstől kaptak ki hazai jégen. A Boston hasonlóan szerepelt az utóbbi hetekben, mint a Tampa, de ezúttal simán nyerni tudott a New Jersey ellen.

Szjemin üt gólt a Phildadelphia-Washington NHL-mérkőzés szétlövésében 2011 márciusában

A harmadik helyezett Washington Capitals előtt ott volt a lehetőség, hogy a második Philadelphia otthonában biztosítsa be a részvételét a rájátszásban. A találkozó első felében úgy tűnt, ez simán menni is fog, végül a fővárosiaknak kellett hosszabbításra menteniük a meccset, de a szétlövésben kiharcolták a győzelmet.

A második harmad második percében 3-0-ra vezettek a vendégek Backström, Knuble és Wideman góljaival, nem is tűnt meglepőnek, hogy a hazai vezetőedző lehívta Bobrovszkit és Bouchert küldte a helyére a kapuba, mielőtt nagy pofont kapnak a saját csarnokukban. A váltás megtette a hatását, és elöl is beindult a Flyers. Bő egy harmad alatt megfordították az állást Versteeg, Giroux, Nodl és Briere találataival, így a hajrában már a Washingtonnak kellett kapaszkodnia a pontszerzésért. Végül Johansson bombájával hosszabbításra mentették a mérkőzést, a ráadás pedig nem hozott döntést. Így jöhettek a rávezetések, amik során egyedül Szjemin tudott betalálni, ezzel megnyerve a vendégeknek a meccset, és bebiztosítva a playoff-helyet.

A Philadelphia-Washington mérkőzés összefoglalója

A Tampa Bay néhány hete még a közvetlen élmezőnyben tanyázott, mostanra pedig már a kilencedik helyre csúszott vissza, és ha nem kapják össze magukat a floridaiak, még könnyen elszórakozhatják a rájátszást. A jelenlegi első kieső helyen áll Carolinával szemben ugyan van még tizenegy pont előnyük, de a sorsolás szeszélye folytán még háromszor játszanak a Hurricanesszel, úgyhogy bármi megtörténhet - ahogy az NHL-ben egyébként is.

Példa erre, hogy kedden a nem épp a legjobbak közé tartozó New York Islanderstől kaptak ki hazai jégen. A gólgyártást ugyan a Lighting kezdte rögtön a 61. másodpercben, de Josh Bailey még az első játékrész közepén egyenlített. A folytatást pedig egyértelműen uralták a vendégek, még három gólt ütöttek sorozatban, mire Dominic Moore szépíteni tudott hazai oldalról. Ez azonban már kevésnek bizonyult, mint ahogy a kapusuk lehívásával is csak azt érték el a vendéglátók, hogy Grabnernek csak az üres ketrecbe kellett betalálnia az utolsó percben, ezzel beállítva az 5-2-es végeredményt.

A Tampa Bay legjobbja, az első gólt szerző, a másodiknál pedig asszisztot adó Nate Thompson lényegretörően fogalmazta meg a csapata feladatait a következő napokra: "Most olyan időszakban vagyunk, amikor semmi nem úgy alakul, ahogy szeretnénk, de csak mi tehetünk azért, hogy ez megforduljon. Most kell igazán összefognunk, és kimásznunk a gödörből, mert egyik ellenfelünk sem fog sajnálni bennünket, és senki nem fogja vissza magát a kedvünkért."

A Boston hasonló utat járt be, mint a Lightning, de ők egyrészt nincsenek nagy veszélyben, mivel az egyik leggyengébb csoportot kell megnyerniük, másrészt kedden magabiztosan nyertek New Jersey-ben. Ilja Kovalcsuk ugyan megszerezte a vezetést egy emberelőnyös játék végén a Devilsnek, de a folytatásban a hazaiak nem tudtak hozzászólni a meccshez, míg a Boston négy gólt is szerzett. A vendéggyőzelemhez Tim Thomas 30 védéssel járult hozzá, de persze Lucic és Chara összesen két találatára és három gólpasszára is szükség volt.

NHL, keddi eredmények:

Montreal Canadiens-Buffalo Sabres 0-2
Boston Bruins-New Jersey Devils 4-1
New York Rangers-Florida Panthers 1-0
Carolina Hurricanes-Ottawa Senators 4-3
Philadelphia Flyers-Washington Capitals 4-5 - szétlövéssel
Tampa Bay Lightning-New York Islanders 2-5
Nashville Predators-Edmonton Oilers 3-1
Minnesota Wild-Toronto Maple Leafs 0-3
Colorado Avalanche-Columbus Blue Jackets 5-4 - szétlövéssel
Phoenix Coyotes-St. Louis Blues 2-1