Kajak-kenu

Janics már októberben visszatérhet

Az anyai örömök előtt álló Janics Natasa addig edz, amíg az orvosok engedik, és már a szülés után pár héttel újra sportolna.

Janics Natasa hamar visszatér

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Janics Natasa anyai örömök elé néz, így kihagyja a szegedi kvalifikációs világbajnokságot. Edzője, Kovács László úgy gondolja, Natasa már októberben elkezdheti a felkészülést.

Ahogy ismerem, addig sem lazít, naponta húsz kilométereket evez jelenleg is, mert kell az erő Londonra. A most elvégzett munka pedig nagyon jól fog jönni egy év múlva ilyenkor. Szerintem még a szülőszobában is súlyzózni fog, mert a gyereke mellett nagy álma, hogy Londonban is ott legyen” - mondta a szakember a kajak.hu-nak.

Janics Natasa elmondta, ameddig engedik neki az orvosok, edzeni fog.

„Végigdolgoztam az alapozást - mondta az olimpiai bajnok - kéthónapos terhesként is edzettem, bár visszafogottabban, vigyázva nyúltam a súlyzókhoz. A vízreszállás után a hajóban pedig tökéletesen ment minden. Ameddig tudok, és ameddig az orvosok engedik, kajakozni fogok. Ha tehetem, a kajakból megyek szülni. Terveim szerint a szülés után néhány héttel már elkezdek sportolni. Aki profi sportoló, nem tud soha felszabadult lenni. Én igazi versenyzőtípus vagyok, akinek minden verseny a győzelemről szól. Számomra nem létezik tét nélküliség, csak a legjobb eredmény az elfogadható. Remélem, ezt másfél év múlva az olimpiai döntőben meg is tudom mutatni.”

A versenyző elmondta, szülés után is Kovács Katalinnal szeretne párost alkotni.

„Párostársammal, Kovács Katival nagyon jó a kapcsolatom. Mindketten profi kajakosok vagyunk, abszolút sikerorientáltak. Úgy gondolom, Kati ebben az évben is megoldja, hogy akár egyesben, párosban vagy négyesben nagy sikert érjen el a világbajnokságon. Remélem, jövőre újból társam, partnerem lesz a fő versenyeken.”