PMFC

Belegázoltak az emberi mivoltomba - Kiss László

Címkék:

A PMFC-től nemrég menesztett tréner szerint kicsit erős a megfogalmazás, hogy békében váltak el, de a régi "Kiss Laci" már korábban felállt volna a padról.

Kiss László a PMFC kispadján

Kiss Lászlót úgy menesztették a PMFC kispadjáról, hogy csapata első helyen állt az NB II-es bajnokságban. A tréner a Digi Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, mai napig nem érti, mi történt.

„Én vagyok a hibás valószínű, mert mikor közel egy éve kezet nyújtottak nekem, akkor bal kézzel tették ezt. Ez az én pechem, nem tudok Matyi Dezsőre haragudni, mert a fizetést meg a prémiumot mindig időben megkaptam. Ezen kívül minimális kapcsolatunk volt, azóta sem értem mi történhetett, ő biztosan tudja, miért csinálta, kik voltak azok az emberek, akik erre a lépésre kényszerítették. Ez a csapat, mióta Matyi úr a tulajdonosa még soha nem volt első helyen, csak velem. Arra szerződtem, hogy felviszem a csapatot az NB I-be, amit tartottam is volna. Nyolc hónappal ezelőtt olyan állapotú gárdát vettem át, ami minden tekintetben a nullán volt. Az kicsit erős, hogy békében váltunk el. Nem arra szerződtem, hogy a csapat szépen játsszon és kikapjon, hanem, hogy nyerjen. Azokon a posztokon, akiknek játszani kéne a játékot, ott nincs ember. Ezért többet kell futnunk, mint az ellenfelek, evvel jutottunk fel az első helyre. Azt számon kérni ezek után, hogy miért nem játszunk jól, dőreség” – mondta a menesztett tréner.

A szakember elmondta, lehet, hogy már korábban fel kellett volna állnia a Pécs kispadjáról.

„A hetedik forduló után meghívtak egy vacsorára és ott minősíthetetlenül belegázoltak az emberi mivoltomba. Akkor talán fel kellett volna állnom, a régi Kiss Laci felállt volna. Emiatt három hónapig lelki válságba kerültem, úgy reagáltam le, hogy reggel héttől este hétig a pályán voltam, túldolgoztam magam, de az eredmények jöttek. A játékosok is érezték, hogy valami nem frankó, őket jobban nyomasztotta mint engem” – tette hozzá a Mini Menotti.

Kiss László a jövőről is szót ejtett, korábban bármennyire is tiltakozott a pro-licences tanfolyam ellen, a PMFC miatt beadta a jelentkezését.

Csütörtökön van a felvételi a pro-licencre, ahova a Pécs érdekei miatt jelentkeztem. Ha felvesznek, akkor elvégzem, ha nem vesznek fel, pár napon belül elmegyek külföldre. Ha fizikailag megfelelek, elvégzem ezt az iskolát és utána megyek el. Itt Magyarországon ha első helyen vagyok az a baj, úgy látszik abban a bajnokságban, ahol én dolgozom nem az első hely lesz az elérendő cél, hanem a nulla” – mondta gúnyosan a Ferencváros egykori pályaedzője.