Edzősors

A Manchester City, a Chelsea és az Inter álma is Mourinho

Manszúr sejk 12 millió eurót fizetne évente a portugálnak, Abramovics SMS-ben csábítja, Moratti pedig a Mourinho-Leonardo Dream Teamről álmodik az Internél.

Mourinho mutogat - AFP

Ismét felvetődött a spanyol sajtóban José Mourinho távozása, már sokadszor a szezonban. A portugál edzőt két egykori klubja, a Chelsea és az Inter, valamint a Manchester City is tárt karokkal várná. A Special One épp most utazik egy jótékonysági rendezvényre Londonba, így újra felerősödtek azok a hangok, hogy távozna a Real Madridtól. Mourinho érkezésével sokat változott a madridi egyesület, szakácsot hozott magával, korlátozta a játékosok hozzátartozóinak jelenlétét, de nem minden változtatás nyerte el Jorge Valdano, általános igazgató tetszését. Az edző és a klubvezető akkor is összecsapott, amikor Mourinho csatárt szeretett volna igazolni Benzema mellé, Valdano pedig a sajtóban tagadta ezt meg. Aztán megérkezett a klubhoz Emmanuel Adebayor és a konfliktusok elülni látszottak.

Eközben az Internél Massimo Moratti a Mourinho-Leonardo Dream Teamet szeretné a csapat kispadján látni, és mindent megtesz azért, hogy visszacsábítsa az olasz klubbal Bajnokok Ligáját nyerő trénert Milánóba.

Mellette Roman Abramovics is folyamatosan kapcsolatban áll Morinhóval, akivel gyakran váltanak SMS üzenetet. Az orosz milliárdos a Chelsea élére szeretne egy fiatalabb, de sikeres szakembert keresni, ez lehetne például a portói Villas-Boas, de ő nem győzte meg az üzletembert arról, hogy képes lenne sikerre vinni a londoniakat. Mou korábban kifejtette, családjának és ő neki is London a legtökéletesebb hely, ahol egyébként ingatlannal is rendelkezik.

A Manchester City dúsgazdag tulajdonosa, Manszúr sejk tavaly tavasszal már megpróbálta Mourinhót a klubjához csábítani, ami akkor még nem sikerült. Most viszont arról számoltak be a brit lapok, hogy a sejk 12 millió eurót sem sajnálna évente fizetni az edzőzseniért. Jelenleg ugyan az arabok támogatásukról biztosították Roberto Mancinit, de ez csak addig tarthat, amíg Mourinho nem bólint rá az ajánlatra.

Az edző madridi szerződésében állítólag 20 millió eurós záradék van arra az esetre, ha a kontraktus lejárta előtt távozni szeretne. A klubelnök, Florentino Perez által szabott ultimátum viszont még mindig él, valamit nyerni kell a portugálnak a csapattal idény végén, különben távoznia kell Madridból.