Jégkorong ob I

A Fehérvár nyerte az első mérkőzést

  • MTI

A Fehérvár nyerte a jégkorong ob I döntőjének első mérkőzését: a címvédő kedden 2-1-re győzött Dunaújvárosban.

Döntő, 1. mérkőzés:
Dab.Docler Dunaújváros – Sapa Fehérvár AV19 1-2 (1-0, 0-1, 0-1)
g: Metcalfe (10.), illetve Sofron (22.), Ladányi (48.)

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 1-0 a Fehérvár javára. A második találkozót szerdán rendezik Székesfehérváron.

A hazaiak bátran kezdtek, nekiugrottak a sorozatban kilencedik bajnoki címére készülő Volánnak. A harmad derekán egy távoli lövés kijött Hetényiről, és Metcalfe közelről nem hibázott. A folytatásban nagyobb sebességre kapcsoltak a vendégek, Sevela kétszer is bravúrral védett.

vas Márton

A második játékrészt fergeteges iramban kezdte a Fehérvár, és egy látványos akció végén Sofron egyenlített. A továbbiakban is a vendégek irányították a játékot, ám hősies védekezéssel maradt a döntetlen. A szünet előtt az újvárosiak is veszélyeztettek, azonban ők sem találtak be.

A záró felvonásban sem sokat változott a kép: a Volán támadott, a Dab védekezett, mígnem emberelőnyben Ladányi éles szögből Sevela lába között betalált.

Palkovics és Magosi afférja színesítette az izgalmas összecsapást, mindkettőjük kettő plusz kettő perc kiállítást kapott a lehiggadásra.

A hajrában a dunaújvárosiaknak egyetlen esélyük volt az egyenlítésre, de Hetényi védett, így a megyei rivális összesítésben 1-0-ra vezet. Folytatás szerdán.