Légiósaink

Vadócz volt a hétvége hőse

Az Osasunában gólpasszt adó és gólt szerző Vadócz Krisztián mellett Feczesin Róbert győztes gólt készített elő az Ascoliban.

Osasuna öröme Vadóczcal - Fotó: osasuna.es

OLASZORSZÁG

A Juventus-Brescia mérkőzésen a meccset végigjátszó Vass Ádám hiába adott gólpasszt a vendégeknél, a találkozót 2-1-re a hazaiak nyerték. A Bari hazai pályán szenvedett ugyanilyen arányú vereséget a Chievótól, Rudolf Gergely a 65. percig volt a pályán. A Sampdoria-Parma (0-1) összecsapáson Koman Vladimir a 80. percben állt be, Laczkó Zsolt a kispadon ült végig.
Serie B-ben Feczesin Róbert végigjátszotta az Ascoli 1-0-s győzelmével véget érő találkozóját a Cittadella ellen idegenben, és a győztes gól az ő passzából született. Filkor Attila is 90 percig pályán volt a Triestinában, amely 1-1-es döntetlent ért el a Varese ellen.

NÉMETORSZÁG

Hajnal Tamás combsérülése miatt nem lépett pályára a Stuttgartban, amely 1-1-et játszott a Wolfsburggal. A Dortmundban 1-1-es döntetlennel pontot szerző Mainzban Löw Zsolt és Szalai Ádám sem volt a keretben.
A másodosztályban az Aachen idegenben nyert 3-1-re az Osnabrück ellen, Stieber Zoltán a 82. percig volt pályán. Futács Márkó ismét szerepet kapott Ingolstadtban, a 77. percben lépett pályára a Hertha elleni 1-1-es döntetlen alkalmával. A Düsseldorf Duisburgban kapott ki egy góllal, Torghelle Sándort a 78. percben cserélték be. Az 1860 München 5-1-re kiütötte a Kalsruhét, a hazaiak kapuját Király Gábor védte.

SPANYOLORSZÁG

A Mallorca 1-0-ra győzött a Zaragoza ellen, amelyben Pintér Ádám a cserék közé volt nevezve. Jobb hétvégéje volt viszont Vadócz Krisztiánnak, aki 0-0-nál gólpasszt adott, majd a 60. percben maga is betalált a Hércules ellen 4-0-ra megnyert találkozón az Osasunában.

HOLLANDIA

A PSV-Utrecht találkozón Dzsudzsák Balázs végig a pályán volt, a listavezető eindhoveniek pedig 1-0-ra nyertek. A Roda-Feyenoord összecsapás sima 3-0-s hazai győzelmet hozott, Bodor Boldizsár a 83. percben lépett pályára a vendéglátóknál, Simon Krisztián végig a kispadon ült a vendégeknél. A Twente idegenben verte 2-0-ra az Excelsiort, amelyben nem nevezték Simon Andrást. A NAC hazai pályán kapott ki 1-0-ra a Groningentől, a vereségnek Horváth Gábor és Fehér Csaba is végig a részese volt. A Venloban Tóth Balázs végig pályán volt, csapata pedig gól nélküli döntetlent játszott a Willem II-vel. Babos Gábor nem tudja visszaverekedni magát a NEC-be, amely hazai pályán 1-0-ra nyert a De Graafschap ellen.

BELGIUM

A Juhász Rolandot végig soraiban tudó Anderlect 3-2-re legyőzte a Gent csapatát. A Genk idegenben tudott nyerni 1-0-ra a Cercle Bruges ellen, a győztes csapat tagja volt végig Tőzsér Dániel, Köteles László a kispadon ült. Az FC Bruges-zsel 0-0-s döntetlent játszó Lierse-be Kovács Péter a 81. percben lépett pályára. A Sint-Truiden hazai pályán szenvedett 2-0-s vereséget a Lokerentől, a vendéglátóknál Tisza Tibort a 77. percben cserélték le.

GÖRÖGORSZÁG

A Volosz idegenben nyert a Kavala ellen, Szélesi Zoltán végig pályán volt a vendégeknél, Németh Krisztiánt az 56. percben cserélték le. Az Olympiakosz 6-0-ra kiütötte az AEK Athént, de Megyeri Balázs nem volt a keret tagja. Az Arisztól 3-1-es vereséget szenvedő Panszerraikoszban Kiss Zoltánt a 73. percben cserélték le.

AUSZTRIA

Sáfár Szabolcs a kispadról nézte, ahogy csapata, az Ausztria Wien 1-1-re végez a Bodnár Lászlót sérülése miatt nélkülöző Red Bull Salzburggal. Az Innsbruck 1-0-ra verte a Sturm Grazot, amelyben Szabics Imrét a 74. percben lecserélték. A Mattersburgban Waltner Róbert nem kapott szerepet, csapata pedig 2-1-es vereséget szenvedett a Wiener Neustadttól.

SVÁJC

Vanczák Vilmos eltiltása miatt nem szerepelhetett a Thunt 1-0-ra verő Sionban.