Magyar-holland

Dzsudzsák ott lehet a pályán, Janssen kidőlt a vendégeknél

A Rangers ellen kisebb sérülést szenvedő Dzsudzsák Balázs ott lehet a magyar-holland labdarúgó Eb-selejtezőn, Theo Janssen viszont nem léphet pályára a vendégeknél.

Dzsudzsák öröme - Fotó: AFP

A PSV-ben játszó magyar középpályás játékára jó esély van a Magyarország-Hollandia Eb-selejtezőn. Dzsudzsák Balázs hétfő reggel orvosi kivizsgáláson vett részt, ahol megállapították, nem törött el a bordája, hanem csak zúzodása van. Így minden bizonnyal ott lehet a pénteki hollandok elleni találkozón.

A ballábas játékos a Rangers elleni múlt heti Európa Liga mérkőzésen szenvedett kisebb sérülést: a lengőbordája alatti egyik izmában érzett fájdalmat. A probléma a vasárnapi, Utrecht elleni bajnokiján is kiújult, emiatt került veszélybe a középpályás hollandok elleni pénteki játéka.

Nem úszta meg ilyen könnyen viszont Theo Janssen, a Twente játékosa, aki vasárnap szenvedett térdsérülést, miután csapatának mindkét gólját ő szerezte az Excelsior ellen 2-0-ra megnyert bajnokin. Emiatt biztos, hogy ki kell hagynia a magyarok elleni selejtezőket.

Ő az Oranje harmadik kiesője a Bayern München combproblémákkal küszködő szélsője, Arjen Robben és az ujjtöréssel műtött kapus, Maarten Stekelenburg után.