Eredivisie

Kiszenvedték Dzsudzsákék a győzelmet

A listavezető PSV Eindhoven Otman Bakkal góljával 1-0-ra legyőzte az Utrecht csapatát az Eredivisie 28. fordulójában, így megőrizte első helyét a bajnoki táblázaton. Bodor Boldizsár Rodája 3-0-ra nyert a Feyenoord ellen, a magyar légiós csereként lépett pályára.

Dzsudzsákék úgy kezdték az első félidőt, ahogy az elvárható tőlük, Lens került helyzetbe a mérkőzés elején, de a csatár célt tévesztett. A következő nagy helyzetig sokat kellet várni.

PSV játékosok a gól után - Fotó: AFP
A 33. percben Markus Berg került óriási helyzetbe, mivel az Utrecht kapusa rosszul jött ki a labdáért. Azonban a svéd csatár egy méterről nem találta el az üres kaput, csak a kapufát, a kipattanót estében próbálta bekanalazni, de addigra a védők odaértek és felszabadítottak. 

Aztán a 40. percben Jakob Lensky adott remek labdát Michael Silberbauernek, a dán kicselezett két PSV-védőt, majd Isaksson kapujára tűzte a labdát, de jobblábas tekerése elsuhant a hosszú kapufa mellett.

A PSV kicsit fáradtan mozgott, vélhetően a csütörtöki Rangers elleni Európa Liga-mérkőzés miatt, az Utrecht pedig azt csinálta, amit valószínűleg elterveztek, a védekezés mellett húzták az időt, amikor csak tudták, és egy-két veszélyes kontrából veszélyeztettek.

A második félidő az 54. percében jópár kihagyott helyzet után megszerezte a vezetést az Eindhoven,  Manolev tekert középre egy labdát, Ottman Bakkal pedig remekül érkezett középen és fejjel vette be az Utrecht kapuját (1-0).


A 64. minutumban ismét Berget hozták helyzetbe a társak (egészen pontosan Atiba Hutchinson), a csatár most jól lőtte rá, de Vorm kapus reflexszerűen védett, egy perccel később Lens lőtt a tizenhatos vonaláról, de szöglet lett a lövésből.

A 76. percben a frissen beállt Danny Koevermans előtt adódott lehetőség, de az Utrecht kapusa ismét a helyén volt. A következő akciót Lens hagyta ki.

Az utolsó percben kétszer is veszélyes helyről lőhetett szabadrúgást a vendég csapat, de ziccert már nem tudtak kialakítani, így a PSV megőrizte egygólos előnyét, és továbbra is vezeti a holland bajnokságot.

Bodor Boldizsár csapata, a Roda otthon győzött 3-0-ra a Feyenoord ellen, a magyar játékos a 83. percben lépett pályára, Arnaud Sutchuin Djoum helyére.

Eredivisie, 28. forduló:

PSV Eindhoven-Utrecht 1-0 (0-0)
gólszerző: Bakkal (54.)

Excelsior-Twente 0-2 (0-1)
gólszerő: Janssen (37., 68.)
kiállítva: Ramsteijn (67. - Excelsior)

Roda-Feyenoord 3-0 (2-0)
gólszerzők: Hadouir (7.), Junker (43.), Biseswar (90. - öngól)