Serie A

Győzni tudott a Juve, az Inter két pontra a Milantól

Négy ínséges forduló, három vereség és egy döntetlen után ismét nyerni tudott a Juventus, az utolsó előtti Bresciát verte a Serie A. 30. fordulójának vasárnapi játéknapján, a 2-1-es végeredményt Alessandro Del Piero állította be. Az Inter egyre közelebb kúszik a címvédéshez, a Lecce 1-0-ás legyőzésével két pontra közelítette meg a Milant a jövő heti, milánói városi rangadó előtt. Koman Vladimir és Laczkó Zsolt csapata, a Sampdoria sorozatban már negyedszer kapott ki, a genovaiak hat kör óta képtelenek a nyerni.

Pazzini és Eto'o

Serie A, 30. forduló:

Internazionale-Lecce 1-0 (0-0)
Gólszerző: Pazzini (52.)

Kissé álmosan, visszafogottan kezdte a mérkőzést az Inter, a 20. percben mutatta meg magát először a BL-ből a Bayernt bravúrral kiejtő alakulat, Sneijder küldte rá a tizenhatos bal sarkáról, szabadrúgásból a labdát, ami az oldalhálót érte. A vendégek kontrákkal próbálkoztak, amik nem is voltak veszélytelenek, a 36. percben egymás után két szögletnél is résen kellett lennie a hazai védőknek. A kék-feketéknél Sneijderen kívül más nem került értékelhető helyzetbe, a félidei 0-0 tökéletesen jellemezte a tulajdonképpen kiegyenlített, de kissé unalmas játékot.

A fordulás után aztán megrázta magát az Inter, az 52. percben Eto'o passzolt Pazzinihez, aki 10 méterről gurított a hálóba (1-0). A kapott gól után megbénult a Lecce, a hátralévő időben alig-alig jutott át a Nerazzurik térfelére, csak hajrára éledt fel Luigi Di Canio együttese, a 87. percben Júlio Césarnak kellett bravúrral mentenie Bertolacci lövésénél. Az Inter kényelmesen elfocizgatott a végégig, és az 1-0-ás győzelemmel két pontra közelítették meg az éllovas Milant. A november-decemberi mélyrepülés után komoly esélye nyílt Leonardo gárdájának a címvédésre a Serie A-ban. És jövő szombaton városi derbit rendeznek a San Siróban...

Juventus-Brescia 2-1 (1-1)
Gólszerző: Kraszics (24.), Del Piero (68.), illetve Eder (42.)

A Juve egyszerre nehéz és könnyű feladat előtt állt: három vereség és egy döntetlen után kellett győznie az utolsó előtti Brescia ellen hazai pályán. Milos Kraszics a 23. percben bejelentkezett a Zebrák három pontjáért: a vendégvédők bizonytalankodása közben 13 méterről a hálóba tüzelt (1-0). A Brescia 20 perc múlva egyenlített, légiósunk, Vass Ádám bal oldali beadását Eder Buffont megelőzve fejelte a hálóba, így 1-1-es döntetlennel vonultak szünetre a felek.

A második félidőben a veterán Del Piero villant: csodálatos szóló végén, a kezdőkörből elindulva, a tizenhatosról tekerte rá a jobb sarokra (2-1). Az utolsó 30 percre emberelőnybe került a Juve, Mareco megkapta második sárgáját is, de az állás már nem változott az élénk hazai támadások ellenére. A Juventus hozta a kötelezőt, négy forduló után ismét győzni tudott, bár a Bajnokok Ligája-indulásról így is lemondhatnak Torinóban.

Udinese-Catania 2-0 (1-0)
Gólszerző: Inler (22.), Di Natale (74.- tizenegyesből)

Bari-Chievo 1-2 (1-1)
Gólszerző: Ghezzal (41. - tizenegyesből), illetve Pellissier (38.), Moscardelli (49.)

Bologna-Genoa 1-1 (1-1)
Gólszerző: Di Vaio (28.), illetve Dainelli (43.)

Sampdoria-Parma 0-1 (0-0)
Gólszerző: Zaccardo (65.)
Laczkó Zsolt a cserepadon ült, Koman Vladimirt a 80. percben cserélték be.