Biatlon

Finn siker az összetett Világkupában

  • VNA

Csak a 15. helyen végzett a szezonzáró tömegrajtos futamon, de így is a finn Kaisa Mäkäräinen nyerte meg az összetett Világkupát.

A finn Kaisa Mäkäräinen, a biatlon összetett Világkupa női győztese 2011-ben.
Vasárnap a 12,5 kilométeres tömegrajtos versennyel ért véget a hölgyek számára a biatlon Világkupa sorozata. A győzelmet a három lövő hibát is elkövető Daria Domracseva szerezte meg, aki ennek a sikernek köszönhetően a szakági Világkupában is győzött. A tömegrajtos versenyeket tekintve a futam előtt a német Magdalena Neuner állt az élen, de a szombati üldözéses versenyt betegsége miatt kihagyó német versenyző ezúttal csak hatodik lett, így a szakági VK-ban néhány ponttal Domracseva mögé szorult.

A dobogóra két orosz sílövő állhatott még fel Domracseva mellé, az egy hibát vétő Anna Bogali, valamint a hasonlóan célzó, de sífutásban lassabb Olga Zajceva. Az idei szezon utolsó futama előtt még az összetett Világkupa kérdése is nyitott volt, igaz a finn Kaisa Mäkäräinen előnye jelentős volt, így számára ezúttal négy lövő hiba mellett egy 15. hely is elég volt ahhoz, hogy bebiztosítsa az összetett sikert. Finn sportoló (a férfiakat és nőket is ide számítva) most először nyert összetett Világkupát ebben a sportágban.

Tömegrajtos verseny (12,5km) – Oslo (NOR)
1. Darja Domracseva (BLR) 36:13,0  (3)
2. Anna Bogali (RUS) +16,0 mp (1)
3. Olga Zajceva (RUS) +25,0 mp (1)
4. Andrea Henkel (GER) +36,8 mp (3)
5. Szvetlana Szlepcova (RUS) +50,3 mp (3)
6. Magdalena Neuner (GER) +59,2 mp (3)

Az összetett Világkupa végeredménye:
1. Kaisa Mäkäräinen (FIN) 1005 pont
2. Andrea Henkel (GER) 972 pont
3. Helena Ekholm (SWE) 971 pont